Найголовніше – життя людей!

12 серпня 2011, 11:05
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1846

Однією з головних новин сьогодні став факт аварії у Феодосійській затоці човна з 31 пасажиром та 3 членами екіпажу на борту. Катер, звісно, був не новий, капітан – п’яний, перевантаження засобу було майже у три рази. Все це вірно, і про все це повідомили



Але я хотів би звернути увагу громадськості на інше. За даними інформаційного сайту газети «Кафа» (http://kafanews.com/novosti/32147/kater-v-feodosii-zatonul-iz-za-peregruza-obnovleno_2011-08-11) порятунок людей, які уже знаходилися у морській воді, відбувався наступним чином: екіпаж човна зв’язався із центром порятунку на воді у Києві, куди повідомив про подію. Кияни передали інформацію до рятувального центру Керчі. Звідти зв’язалися з прикордонниками Феодосії. Прикордонники оглянули акваторію, побачили у воді людей і повідомили МНС.
Отже, необхідні висновки.

Перше. Рятувальні центри інструктивно, чи просто за традицією субординації «зав’язані» на столичному управлінні, яке дає (чи не дає?) санкції на усі рятувальні операції, у яких відлік часу йде на хвилини. Те, що від цього залежить життя людей субординаційний принцип ігнорує. Це все бюроктратичні перепони, які ставлять загрози життю людей. Бюрократію треба обрубувати в корінь, бо наслідки можуть бути трагічними.

Друге. Прикордонники оглянули акваторію і помітили (!) групу людей лише тоді, коли їм про це повідомили з іншої інстанції. За великим рахунком уже цей факт є приводом для звільнення не лише начальника погранзастави, а й усього місцевого керівництва служби, представники якої розписалися у власному кричущому непрофесіоналізмі.

Третє. Феодосійська рятувальна служба МНС не працює. Не побачити, що в 300 метрах від берега у ясну погоду серед біла дня зник катер і відреагувати «по дзвінку»…

Весь цей «професіоналізм» вилився у те, що люди, у тому числі і діти знаходилися у воді над 30-метровою глибиною 30-40 хвилин, а дехто, не дочекавшись допомоги, самостійно доплив до берега. І лише дякуючи Господу ніхто не загинув.
Ну а покарають, як завжди п’яницю-капітана.

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.