Газова угода має бути розірвана

12 серпня 2011, 13:30
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2434

Сьогодні Росія є державою, яка демонструє відверто авторитарний спосіб правління, називаючи свій устрій “суверенною демократію”. На роль парламентської опозиції призначені КПРФ Зюганова та ЛДПР Жириновського,

 які насправді в одній системі координат із Кремлем. Натомість справжня опозиція або за гратами (як Ходорковський), а інша – в маргінесі та на вулиці, як Мітрохін, Лімонов, Хакамада, Каспаров та інші.

У Російській Федерації, як і в Білорусії, людей часто арештовують просто за мирний мітинг, за аплодисменти опозиційним політикам, навіть за публічні виступи.

Тож на перший погляд дивує те, що авторитарна російська влада, яка щосили мочить власних опозиціонерів, нині відчайдушно захищає українську опозиціонерку Тимошенко. Але насправді в цьому немає нічого дивного. Бо Росія захищає свій інтерес – неймовірно високу ціну на газ для України, на яку з якогось дива погодилась Тимошенко. Жодна країна світу, крім Украіни, не платить такі здирницькі ціни на блакитне паливо. Через це страждають вітчизняна промисловість і прості люди. Захмарна віртість газу боляче б’є по кожній українській родині.

У перших числах червня цього року «Нафтогаз-Україна» перевів на рахунок «Газпрому» майже 1 млрд. дол. США за спожитий у травні російський газ, який у другому кварталі коштував нам 297 дол. США за одну тисячу куб. метрів (з урахуванням знижки у 100 дол. США за підписані у 2010 році Харківські угоди по Чорноморському флоту). Ще раніше, у січні 2009 року, так звані Московські домовленості заклали перший елемент ризику та нестабільності у новітню газову політику України. І я вже не вперше наголошую, що це загрожує втратою контролю над національною газотранспортною системою. Цілком праві ті, хто твердить, що Харківські угоди Януковича-Мєдвєдєва -– лише продовження Московських домовленостей Тимошенко-Путіна.

Тому Радикальна партія Олега Ляшка звертається до Президента України з вимогою ініціювати денонсацію харківської угоди та в односторонньому порядку розірвати московську газову угоду.

А всі, хто приймає антиукраїнські рішення, зобов’язані нести за це відповідальність.

 

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.