Ситуація вимагає радикальних змін!

16 серпня 2011, 10:26
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1366

Серпень, який традиційно вважається «мертвим сезоном» для фінансової та політичної активності як в Україні, так і світі, став цього року абсолютно нетиповим. Це пов’язано, у першу чергу, з дуже складним процесом підняття рівня державного фінансового боргу

CША до безпрецедентно високої позначки у більш як 14 трильйонів доларів, а також черговим обвалом фінансових ринків у Сполучених Штатах та окремих країнах Європейського Союзу. Якщо до цього додати практично переддефолтний стан економік Греції, Іспанії та Португалії, уповільнення темпів економічного зростання Китаю, націленість Японії лише на подолання наслідків цьогорічних землетрусів, то стане зрозумілим – вже восени цього року недолуга  політика нинішньої української влади може вкотре закинути нас у безгрошів’я, депресію та відчай.

Фахівці-економісти, прихильники Радикальної партії, зробили узагальнений аналіз прогнозів світових аналітичних компаній щодо перспектив розвитку України, а також можливого впливу на нас чергової хвилі світової фінансово-економічної кризи. Отримані дані ми збираємося використати для активної роботи у Верховній Раді, аби якомога ефективніше убезпечити громадян України від повторення гірких подій 2008-2009 років.

Окремими ж висновками я хочу поділитися з читачами.

Економіка України продовжує бути критично залежною від експорту, що вказує на недорозвиненість внутрішнього українського ринку. Отже, у разі падіння іноземних ринків, куди ми продаємо свої товари, в Україні швидко утвориться дефіцит валюти. І керівництво держави шляхом валютних махінацій забиратиме валютні заощадження у громадян України.

Головні складові структури українського експорту – металургійна промисловість, машинобудування та хімічна промисловість. Коли у світі спостерігається економічне падіння, ці сектори страждають найбільше. Водночас, до ризиків найменш чутливою є продукція сільського господарства. Та наш експорт, на жаль, має дуже вузьку спрямованість, переважно – олія, пшениця, соняшникове насіння, рапс. Завершеної продукції у структурі с/г експорту практично немає. Отже, ми знову опиняємося у небезпечній зоні.  

Торговельний дефіцит України внаслідок знищення національного виробництва постійно зростає, і цю тенденцію не вдається зламати протягом усієї новітньої історії. До червня 2011 року торговельний дефіцит збільшився майже вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становить майже 5 млрд. дол. США. 

Зростання рівня інфляції, який у травні 2011 року перетнув межу у 10%, а вже у червні поточного року становив майже 12%. Такі загрозливі тенденції негативно вплинули на зростання цін на найбільш важливі для громадян України товари – продукти харчування, товари першої необхідності, ліки, бензин тощо.

Вже зараз стає зрозумілим, що різке погіршення фінансової ситуації на ринках, які споживають українські товари, призведе до складної ситуації в самій Україні. Наша влада нічого не робить для того, щоб упередити кризу, яка з приходом осені може стати небажаним гостем у нашій країні. Коливання 15 серпня курсу долара підтверджує мої висновки щодо поширення негативних світових економічних процесів на економіку України, яку наша влада не здатна захистити.  

Виправлення ситуації косметичними засобами досягнути не можливо. Світ перебуває у фазі дуже серйозних змін, яка вимагає лише радикальних підходів.     

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.