Регіонал-Ющенко має нести кримінальну відповідальність

18 серпня 2011, 16:05
Власник сторінки
Политик, общественный деятель
0
16973

Сьогодні я офіційно звернувся до ГПУ з заявою на ім,я генпрокурора Пшонки, з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності колишнього президента України Віктора Ющенка. Текст заяви публікується.

Відразу зазначу, що мене не цікавлять "політичні трупи". Але вчорашні свідчення в суді, на процесі ЮВТ, колишнього президента В.Ющенка стали для мене апогеєм цинізму і нахабства. Юля повела себе достойно, відмовившись задавати Ющенку питання, щоб не показувати розбрат серед колишніх лідерів майдану, але він все-одно "встромив ножа в спину" в останньому слові. Свій крок вважаю своїм громадянським обов,язком.

Частина мого життя також пройшла в "Нашій Україні". Я двічі очолював виборчі штаби Ющенка та НУ, очолював фракцію в Шевченківській райраді, виконком, був депутатом Київради від НУ в 2006-2008р.р. 

Ще зі славнозвісного меморандуму та призначення Януковича прем,єром у 2006-му стало очевидно, що Ющенко - зрадник. З 2007-го року, я мої колеги по Київській міській організації партії неодноразово наголошували, що Ющенко знищує НУ як політичну силу. Я неодноразово виступав з публічними заявами у ЗМІ, в тому числі на з,їздах партії, що курс Ющенка-Балоги нівелює саме поняття демократії та справедливості, за яке ми боролися на Майдані. На жаль нас не почули. Тому у 2009-му я публічно вийшов з НУ чітко аргументувавши свою позицію:http://delo.ua/ukraine/zorjan-shkirjak-vyshel-iz-quot-108917/

Я про це кажу тому, щоб деякі скептики зрозуміли, що маю цілковите моральне право говорити про ці речі.

Я, як і мільйони українців були готові вмерти за цю людину, ми внесли його у президентське крісло, але... Отримали розчарування, зневіру, розгубленість.
 
Сьогодні я наголошую: Ющенко-латентний член ПР і працівник АП, це аксіома. У 2010-му році Ющенко вступив у злочинну змову з Януковичем і зробив все, щоб того було обрано президентом. він фактично був членом штабу Януковича. Розмінною монетою мала стати посада прем,єра ( про це всі знають). Перераховувати всі брехливі кроки цієї особи я не буду, мало місця і часу. Закінчу на тому, що холуйство Ющенка перед криміналітетом не може бути поза увагою суспільства. Ті хто сьогодні підтримує Ющенка підтримують антиукраїнську владу, крапка. Ми маємо говорити правду.

Вчорашній процес показав головне: Ющенко був у схемі РУЕ, в схемі Фірташа-Бойка-Януковича.

 Якщо сьогодні по зфабрикованій справі на лаві підсудних Юля, там має сидіти і Ющенко, на чітких законних підставах . Про інших вже мовчу, це не обговорюється.

Сьогодні я вважаю не припустимим знаходження "Нашої України" у лавах опозиційних сил до того часу поки їх лідером є вірний  соратник Януковича, член його команди, представник режиму Ющенко.
 
Тому я звернуся до лідерів демократичних сил, підписантів Комітету Опору Диктатурі, не вважати НУ опозицією доки вони не змінять керівництво, і не позбудуться зрадника українського народу Ющенка.
 Це не ультиматум, це абсолютно логічний крок. Нонсенс, що сьогодні на Хрещатику стоять намети з символікою партії, лідер якої дає брехливі свідчення про ти тієї кого вони там захищають. Це політика подвійних стандартів.

Я розумію, що по-суті,  апелювати нема до кого, бо такої політичної сили як "Наша Україна" нема. Але я знаю, там ще залишились достойні люди, патріоти, які мають надію на відродження. Виключення Ющенка і має стати для них таким шансом.

Крім того, хочу подякувати пану Богдану Соколовському, який проявив гідність, і сказав правду. Своїми показами він нивілював брехливі свідчення Ющенка. Мужня і чесна людина.

Я прекрасно розумію, що і Пшонка і Янукович будуть до останнього кришувати свого пасенка ВАЮ. Але прецендент є. І колись він відповість за скоєне, обов,язково.

 Далі публікую текст заяви до ГПУ про скоєння злочину Ющенком В.А.:

Реєестраційний номер 33, від 18.08.2011.

«18» серпня 2011 р.

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

 

 

ЗАЯВА

про вчинення злочину

 

Печерським районним судом м. Києва розглядається справа № 1-657/11, порушена проти Тимошенко Ю.В. за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

У судовому засіданні, що відбулось 17.08.11 по справі №1-657/11, Ющенком В.А., який давав свідчення по суті справи, було вчинено злочин передбачений ст. 384 Кримінального кодексу України.

 

Так, під час надання пояснень щодо не підписання контракту у грудні 2008 року керівником НАК «Нафтогаз Україна» Дубиною О.В. за результатами домовленостей досягнутих Меморандумом 02.10.08 підписаного Тимошенко Ю.В. та Прем’єр-міністром Росії Путіним В.В., Ющенко В.А. зазначив, що Дубина О.В. самостійно повернувся 31.12.08 з Москви до України, оскільки вважав, що російська сторона може піти на поступки, а ціна досягнута за результатами перемовин у 250 доларів США є зависокою.

Крім того, Ющенком В.А. було категорично зазначено, що він жодним чином не відкликав делегацію НАК «Нафтогаз Україна» 31.12.08 з Москви, оскільки у нього немає на це повноважень і це не є його компетенцією.

Проте, такі свідчення є завідомо неправдивими, та спростовуються показаннями інших свідків по справі.

Так, під час надання пояснень свідком по справі Дубиною О.В., який на той час займав посаду керівника НАК «Нафтогаз Україна» та безпосередньо приймав участь у переговорах з керівництвом ЗАТ «Газпром», було надано цілком протилежні дані, що стосується ходу проведення переговорів.

У судовому засіданні 29.07.11 Тимошенко Ю.В., під час допиту свідка Дубини О.В. було поставлено питання:

- Ющенко В.А. відкликав Вас, 31 грудня 2008 року, щоб не надати підписати Вам ці контракти (мається на увазі досягнуті домовленості у 235 доларів США)?

На, що Дубиною О.В. була надана чітка відповідь на поставлене питання:

-         Так, він мене відкликав, щоб я не підписував ці контракти.

Зазначені свідчення Дубини О.В., який безпосередньо приймав участь у переговорах в Москві, повністю спростовують свідчення Ющенка В.А.

Крім того, свідчення надані Дубиною О.В. підтверджуються поясненнями свідка по справі Турчинова О.В., який надаючи свідчення по суті справи, зазначив, що Прем‘єр-міністр України Тимошенко Ю.В. дала згоду на підписання контракту з ціною у 235 доларів США, не заперечувала підписувати НАК «Нафтогаз Україна» на таких умовах, все було готово до підписання. Але ж 1 січня, ми випадково, зранку дізнались, що угоди не підписані, хоча дали добро на їх підписання. Чому? Ми зв’язались з Дубиною, який пояснив, що Президент Ющенко терміново відкликав його з переговорного процесу, і Дубина відбув з переговорного процесу без пояснення російський стороні мотивів розриву переговорів.

Також слід вказати, що факт відкликання делегації НАК «Нафтогаз Україна» підтверджується і російською стороною, зокрема Прем’єр-міністром Росії Путіним В.В. та представниками ЗАТ «Газпром».

Зазначене  підтверджується   статтею  «Путін звинувачує  Ющенка у зриві газових переговорів» (роздруківка додається)  викладеною в  інтернет  виданні «Українська правда» за адресою: http://www.pravda.com.ua/news/2009/01/8/3663219/

Викладені у статті факти спростовують доводи Ющенка В.А., оскільки навіть Прем’єр-міністром Росії Путіним В.В. зазначено, що 31 грудня за вказівкою президента Ющенка делегація «Нафтогазу України» перервала переговори.

Враховуючи викладене, вважаю, що показання свідка Ющенка В.А. надані у судовому засіданні 17.08.11 по справі №1-657/11 є завідомо неправдивими, а отже такі дії підпадають під ознаки злочину передбаченого ч.2 ст. 384 Кримінального кодексу України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 94, 95 та 97 КПК України, прошу порушити кримінальну справу за фактом надання завідомо неправдивих показан  

 

Голова 

ГО  «Новий Київ»                                                                             З.Н.Шкіряк

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.