Я не дозволю знищити сільську медицину!

29 серпня 2011, 08:58
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1101

Нещодавно до мене звернулись обурені мешканці селища Понорниця Коропського району на Чернігівщині, які повідомили, що керівництво центральної районної лікарні повідомило про закриття дитячого та гінекологічного відділень Понорницької лікарні.


Понорницька лікарня обслуговує 11 населених пунктів, де проживає 7 тисяч жителів. Медичне обслуговування здійснюється на якісному та професійному рівні, а сільські мешканці задоволені роботою персоналу. Тому закриття відділень Понорницької лікарні спричинить ускладнення процесу надання медичної допомоги громадянам, адже відстань до районної лікарні становить 35 км. Жителям навколишніх сіл треба буде їхати для стаціонарного лікування в райцентр, що потребуватиме додаткових витрат. А проведені дослідження стверджують, що 65% смертей на селі можна було б запобігти. Життя хворих були б врятовані, якби їм вчасно надали медичну допомогу.

Я переконаний, що реформування медичної системи - це не сліпе скорочення лікарняних ліжок, як це робить нинішня влада. Не можна зробити серйозні перетворення у сфері надання медичної допомоги сільському населенню без проведення системної реорганізації всієї медичної галузі, без радикальної зміни державної соціально-гуманітарної політики.

Влада повинна усвідомити, що найцінніше в нашому житті – це інтереси і потреби звичайної людини. І на основі цього система охорона здоров`я і повинна розпочинати зміну своїх пріоритетів. Не можна забувати, що опорою України є село. І воно має бути розвинутим, сильним та здоровим.

І я в жодному разі не допущу знищення сільської медицини!

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.