Прохоров не останній

27 вересня 2011, 07:56
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2112

Чи можете ви собі уявити, що, скажімо, Рінат Ахметов створив партію "Ліва справа", активно її розкручував, інвестував в цей проект власні реурси, а через кілька місяців на з'їзді цієї політичної сили відбувся заколот - і лідера виключили з цієї партії?


Важко змоделювати таку ситуацію в сучасни українських реліях, чи не так? Все тому, що навіть сьогодні Україна зберегла певні залишки свободи, які є високими в порівнянні з Росією.

Багато людей, котрі слідкують за світовим політичним процесом, звернули свою увагу на, здавалося б, перспективний політичний проект "Правое дело" Михайла Прохорова, якому вдалося акумулювати чимало авторитетних ліберально налаштованих діячів Російської Федерації. Я не знаю, чи справді відпочатку цю партію курував заступник глави адміністрації Президента РФ Сурков чи був тут інтерес Мєдвєдєва, чи благословляв "Правое дело" Патріарх Кирил... Сьогодні все це вже н так важливо. Ця партія цілком могла здобути друге місце на найближчих парламентських виборах в Росії. Але без Прохорова "Правое дело" - це мертвий безперспективний проект, який, вочевидь, досить швидко скотиться до політичного маргінесу.

Михайло Прохоров не побоявся заявити свою позицію, не побоявся йти всупереч Кремля. Він показав свою силу духу, яка стала яскравим символом того, що в РФ багато незгодних з діями тандему Путіна-Мєдвєдєва, і серед цих незгодних є люди з великими можливостями та впливом на громадську думку.

Нескореність Прохорова викликає у мене неабияку повагу. Якщо він не зламається і продовжить свою політичну боротьбу, я запропоную новій партії Прохорова стати партнером Радикальної партії. Адже Україна як самостійна держава зацікавлена у якнайкращих взаєминах з Росією. Однак, хіба можуть вони такими бути, якщо влада нашої північної і холодної темпераментом сусідки робить нам здирницькі ціни на газ, платячи півтори копійки за його тразит у Європу і перебування Чорноморського флоту РФ на нашій території, коли російські консульства сприяють діяльності шовіністичних україноненависницьких сил, коли вони закривають українські школи, коли нам відмовляються повертати прах нашого великого Довженка, щоб ми могли виконати його заповіт і поховати на рідній землі. Нам, українцям, теж потрібна інша Росія.

Кричуща ситуація з Прохоровим - сигнал для українського великого бізнесу. Тих, хто привів Януковича до влади і тих, хто став на його підтримку вже після перемоги регіоналів на виборах: з вами можуть поступити так само, як з Прохоровим!

Якби не погіршувались стосунки нинішньої української та російської влади, Янукович за світоглядом і психологією тяжіє до московської моделі владної  вертикалі. Тому звертаюсь до бізнесменів з політичними амбіціями: задумайтесь, кого Ви сьогодні підтримуєте.

 

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Прохоров,Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,Михайло Прохоров
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.