Азарова - за грати!

10 жовтня 2011, 09:17
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1885

Дорікаючи декому нечемною поведінкою у суді, Партія регіонів на чолі з її «господарником» Азаровим, вважає, що на суд взагалі можна не зважати.


Уряд разом зі своїми підлеглими, а конкретно з Пенсійним фондом, грубо ігнорує як Закони, так і судові рішення.

Сьогодні влада систематично і цинічно порушує права громадян. Не стали винятком і діти війни, чорнобильці, особи, звільнені з військової служби та інші. Усім їм відповідними законами гарантується доплата до пенсії. Втім, вже тривалий час Пенсійний фонд, порушуючи ці закони і Конституцію, відмовляється виплачувати надбавки. Це робиться також всупереч рішенню Конституційного суду, що визнав і підтвердив право людей на грошові виплати. Така ж позиція у більшості суддів України.  Так згідно реєстру судових рішень, з часу прийняття закону «Про соціальний захист дітей війни» 18 листопада 2004 року, судами було прийнято більш ніж 3 497 807 рішень, які стосувалися цієї категорії громадян. Це свідчить про масовість порушень їх прав з боку влади! Аналогічна ситуація з іншими категоріями. Але попри те, що суди позови людей здебільшого задовольняють, зобов’язуючи провести нарахування  і виплату належної соціальної допомоги, Пенсійний фонд рішення судів не виконує. Чому?

Управління Пенсійного фонду  посилається на протокол №63 засідання Кабінету міністрів  від 5 вересня 2011 року, який підписав прем’єр міністр України М. Азаров. Окремим пунктом Пенсійному фонду доручено забезпечити належне здійснення виплат, передбачених законами «Про соціальний захист дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»  у тому числі відповідно до ухвалених судових рішень на виконання цих законів. Проте виплати ці вимагається здійснювати  у розмірах, передбачених постановою Кабінету міністрів

№ 745 «Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються  за рахунок коштів державного бюджету» від 6 липня 2011 року. Щоб було розуміння, для «дітей війни» надбавка, передбачена Законом, донедавна складала 30%. Своєю липневою постановою Кабмін урізав розмір цієї допомоги  до  49,8 гривень.

Отже, Кабмін, діючи проти народу України, зокрема найвразливіших категорій громадян а) порушив Конституцію, що не дозволяє погіршувати соціальні стандарти, б) порушив закони про соцзахист цих категорій громадян, в) віддав Пенсійному фонду злочинний наказ не виплачувати належних коштів громадянам і не виконувати прийняті на їх користь рішення суддів. Посадові особи повинні діяти виключно в межах повноважень та  в спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України.  Ніхто не зобов’язаний  виконувати явно злочинні розпорядження та накази. Всупереч цьому, керівництво Пенсійного фонду України виконує злочинне розпорядження уряду Азарова. В діях обох відомств наявні ознаки злочинів, передбачених Кримінальним Кодексом України. Вимагаю у прокуратури перевірити дії цих структур та притягнути винних осіб до відповідальності. Депутатський запит «Щодо порушення кримінальної справи проти Прем'єр-міністра України М.Я. Азарова та службових осіб Пенсійного фонду України за ознаками злочинів, передбачених статтям 365 та 382 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень та перешкоджання виконання судових рішень)» я надіслав до Генеральної прокуратури України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Азаров,Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,Пенсійний фонд,кримінал
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.