Прощавай Європа! Добро пожаловать в евразийский "совок"!...

23 жовтня 2011, 16:26
Власник сторінки
Политик, общественный деятель
0
5285

Розмови про європейський вибір України закінчились. Янкукович в чергове "нагнув" весь український народ. Європейський вектор України відкладено на невизначений час.

Особисто для мене нічого дивного не відбулося. Як і передбачалося, декриміналізація ст.365 не пройшла, Юля залишилась за гратами, а парламентська більшість, по свистку, "водить хороводи"  з  Банковою.

Щоб довго не зациклюватись на цій темі скажу просто: шукати логіку у діях президента марна трата часу, її нема. Верніше так, його логіку розуміє тільки він і, можливо, найближче оточення. Панічний страх Януковича перед лідером української опозиції Юлією Тимошенко, остаточно перміг над здоровим глуздом і державницькою позицією.

Сьогодні зрозуміло, що він обрав, так званий, євразійський шлях розвитку країни, нав,язаний Кремлем. 

Чому це відбулося ? Все дуже просто. Тому що, як диктатору, Януковичу,  значно ближчі кланово-авторитарні режими Росії, Казахстану, Білорусії, Таджикістану, Узбекистану і т.д. Аджде тут він "свій серед своїх", таких самих  царів, що отримали абсолютну владу над своїми народами. Отже, по суті, це вибір повернення до СРСР, тільки в дещо модернізованному, пристосованому до сучасних реалій вигляді. Підписання "Зони вільної торгівлі" у Санкт-Петербурзі, а також, нікому невідомі угоди в Донецьку, і є "першим камінчиком" повернення в лоно "вєлікой і могучєй".Так, так, не сумнівайтесь, як це печально не звучить... Адже коли Росія, щось і обіцяє ( а те що йому надали певні гарантії "чогось", сумнівів нема), працює правило "вхід кпійка-вихід рубль". Інакше з ними не буде. Тепер залишається гадати, що ще має здати Москві Янукович. Але те, що на кон поставлена політична і економічна незалежність України сумнівів нема. 

Азаров дуже яскраво підкреслив, як він  радий поверненню загублених, під час розвалу імперії, зв,язків, традицій братських народів, спільної економічної політики і т.д. Сталося те що мало статися. Не дивлячись на патологічну ненависть Путіна до Януковича ( адже КГБіст ніколи не сприйматиме "конкретного пацана", як рівного серед рівних ) Путін виявився справжнім геополітичним гравцем, що діє виключно в інтересах РФ, та своїх власних. Сьогодні 1:0, на його користь, і це тільки початок. Я свідомо кажу Путін, оскільки незважаючи на те, що візит здійснював Мєдвєдєв, всі прекрасно розуміємо хто за цим стоїть.

Так, Путін вирішив не перейматися долею Тимошенко, це факт. На кону його виборча кампанія і він  отримав безумовний козирь у його колоді. Адже він відвернув Україну від ЄС повернувши  на 180 градусів в сторону "братської" Росії. Це дуже сподобається російському виборцю, оскільки "український фактор", грає далеко не останню роль у державній політиці РФ.

Я не хочу проводити економічний аналіз підписаних угод. По-перше, це "тайна покритая мраком", а по-друге, щоб там не виписали ці горе-можновладці, нічого хорошого, окрім "ярма" Україні не світить. Про які б економічні вигоди не співали нам "кровосісі" - це дурня, омана, маячня. Ну просто так сталося... Півтора року правління хунти тому яскраве підтвердження. 

Янукович вирішив, що краще бути шантажистом ЄС. Йому наспівали про те, що з Україною, все-одно, будуть рахуватися, адже цьому сприяє наше геополітичне становище і енергетичний фактор. При цьому головне для нього, щоб Юля залишалася ізольованою від суспільства, так спокійніше. Отже, всі розмови про можливість поступок, адекватну реакцію на претензії  Заходу щодо припинення політичних репресій були "фальшивкою". Ментальність Януковича і сотоваріщі НІКОЛИ НЕ БУДЕ ЄВРОПЕЙСЬКОЮ, ЦЕ АКСІОМА ! Цим людям дискомфортно в компанії освічених, вихованих, цивілізованих спільнот. Їм значно ближчі закони "паханату", міліцейського свавілля і суцільного людського страху.

З іншої сторони очевидно й інше. Реально зрушити ситуацію з місця зможе тільки впровадження реальних, а не декларативних санкцій проти чиновників режиму Януковича. Певні зрушення є, але насправді це нічого, розмови, не більше. Потрібна термінова реакція Заходу на диктатуру в Україні. Блокування банківських рахунків, відміна віз, визнання персонами нон-грата тих хто бере участь у встановленні тоталітарного режиму в країні. Інше не працює. Тільки це змусить владних олігархів  "натиснути" на гаранта і повернути на "шлях істинний", адже значна кількість цих людей основні свої активи розмістили за межеми України.

І тут постає питання, а чи готові піти Європа і США на такі кроки ? Прикро визнати, але поки що ні. Чому ? Та тому, що до тиих пір, поки люди будуть залишатися байдужими до подій в країні, поки ми будемо протестувати в своїх компаніях і на кухнях ніхто не повірить, що ми незгодні, невдоволені, протестні. І це гірка правда. Вони не бачать справжнього народного спротиву режиму в українському суспільстві. Отже, зі сторони виглядає, що власне, ніхто не обурюється. Ну вийшли кілька тисяч, потовклися під судом, або ВР, але ж це не весь народ. Так, прихильники Тимошенко, однієї-двох політичної сили, представники певної соціальної групи. Ну то й що ? Самі он від протестів потрапають. От і чекають, чи повстане Україна проти диктатури ?  А Україна мовчить... Україна сидить по хатам, роздрібнившись на "клуби по інтересам", хто підприємців, хто афганців, хто пенсіонерів, а хто чорнобильців.

Ох, як же це в "кайф" Януковичу... Який шикарнючий аргумент для Заходу. От дивіться, у нас повна демократія: намети стоять, опозиціонери сидять, ніхто нікуди не йде. А як навть і йдуть, то це так невеличкі групи. У всіх інших  "покращення вже настали"...

Але вже дуже скоро почнеться "карамболь"... Коли станеться, що у людей просто закінчаться гроші, коли не буде за що їсти, платити за житло, утримувати родини. Сьогодні це розуміють тільки фахівці, але дефолт в Україні - це об,єктивна реальність недалекого майбутнього. Штучне стримування курсу гривні, надмірний запуск друкарського станка, неможливість отримання кредиту МВФ ( на сьогоднішній день) для латання соцально-економічних дірок в бюджеті,  падіння рівня виробництва та купівельної спроможності більшості громадян. А  додайте ще й стрімке зростання рівня безробіття, зниження заробітни плат і загального зубожіння українського народу. І Росія в цьому, в контексті підписаних угод, зацікавлена як ніхто... А Україна мовчить. Є над чим подумати... В тім, я залишаюся оптимістом. Бо переконаний, що довго мовчати не будем.

Потрібно зрозуміти, що основна мета Януковича - back in ussr, але з побудовою своєї окремої моделі диктатури в Україні. І найстрашніше для нього - це людський гнів. Тому й ховається за тисячами озброєних  спецназівців. Натомість, вже сьогодні, від його недолугої політики страждає майже  кожен українець.

Завершу не закликами, а маніфестацією своєї громадянської позиції. Отже :

Мій вибір - Європа ! Так, з її проблемами і негараздами, але вільна, демократична, правова.

Мій вибір - НАТО ! Адже сьогодні, нас нікому захистити, окрім себе самих. Бо Янукович знищив нашу армію остаточно. Натомість розплодив майже 500 тис різних  міліціонерів, прокурорів, сбушників, кинувши їм багатомільярдні бюджети, щоб тримати людей в страху. Але ж так не може бути вічно.

МИ Ж УКРАЇНЦІ ! МИ - ЄВРОПЕЙЦІ ! 

Прагнення до свободи в нашій крові, від наших славних предків. Особисто я не хочу, щоб мої діти жили в "совку", я там вже був і повертатись не хочу.

Тому, коли ми говоримо про повалення кримінального режиму Януковича і побудову справжньої європейської демократії маємо розуміти головне: це не може бути прагненням якоїсь окремої соціальної групи, чи просто бажанням певних опозиційних політичних сил.

Це повинно стати елементом свідомості більшості українців. Отже, від вуха до вуха, від серця до серця, потрібно донести усім - свободу потрібно виборювати ! 

Сидячи на кухні Україну захистити неможливо !

P.S. Передбачаючи, можливо, чергове ідіотське запитання заради кого, або за ким виходитити, адже всі погані. В тисячний раз відповідаю: не про конкретну особистість йдеться, а про наше спільне  майбутнє: заради себе, заради наших дітей, заради України ! А от щодо організації цього процесу, то це вже інша дискусія. Головне зробити свій внутрішній вибір, все інше додасться. Здолаємо узурпаторів ! Тримайтеся !





Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.