Бюджет 2012 року: на чиновників мільйони, для людей - гасла!

28 жовтня 2011, 13:43
Власник сторінки
политик
0
1957

Урядовий проект державного бюджету на 2012 рік це планове зубожіння найменш захищених верств населення.

Урядовий проект державного бюджету на 2012 рік це планове зубожіння найменш захищених верств населення.

«Батьківщина» категорично проти такого проекту бюджету країни, в якому чітко зрозуміло, що мільйони українців матимуть жебрацькі зарплати і пенсії. За його словами в урядовому проекті прожитковий мінімум закладено в розмірі, що значно нижче фактичного. Це призведе до того, що в майбутньому році чимало громадян опиняться за межею бідності, а це майже 30%. Урядовий проект не передбачає справедливої індексації соціальних статей витрат на рівень інфляції, тоді як на собі влада не планує економити.

Збільшення мінімальної зарплати лише обіцянки влади, адже у  2012 її розмір буде лише зменшуватися по відношенню до фактичного розміру прожиткового мінімуму, а на кінець року розрив між ними досягне майже 700 грн.

Астрономічну суму влада пропонує виділити на Феофанію, куди й без того щорічно витрачаються десятки мільйонів на VIP палати та фонтани. Бюджетні витрати на медобслуговування народних депутатів та інших високопоставлених посадових осіб досягли 465 млн. грн., що вчетверо перевищує кошти, виділені на лікування всіх інвалідів та ветеранів війни.

Влада відверто обманює громадян. Обіцяючи афганцям і чорнобильцям, що їхні пільги скасовані не будуть, уряд просто викинув із проекту бюджету більше 10 млрд. грн., необхідних для забезпечення діючих соціальних виплат.

До цього всього пропозиції від народних депутатів від провладної більшості, щодо виділення коштів на області приймаються майже в повному обсязі. Приміром, у наступному році на Донецьку область буде виділено 155 млн. грн. додаткових субвенцій, тоді як на Черкаську - лише 13 млн. грн. На сайті Верховної Ради можна переглянути загальний бюджет, де чітко простежується, як поділили додаткову субвенцію між «своїми». Така ж несправедливість і по відношенню до областей Центральної та Західної України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.