Янукович одноособово призначить Верховну Раду 2012 року! Якщо...

31 жовтня 2011, 17:10
Власник сторінки
Политик, общественный деятель
0
3531

Вибори-2012, за сценарієм ПР - це свідома політична провокація правлячого режиму, спрямована на тотальну фальсифікацію результатів голосування.

Якщо в найближчі дні буде прийнятий новий «Закон про вибори народних депутатів України», в редакції запропонованій  ПР, КПУ та блоком Литвина, можна вже сьогодні оголосити про спаплюження народного волевиявлення на майбутніх виборах до Верховної Ради.  

Запропонований регіоналом Єфремовим, литвтнівцем Шаровим і комуністом Мартинюком документ носить відверто злочинний характер. Оскільки, по суті, позбавляє можливості громадян України реалізувати своє конституційне право: "обирати і бути обраним". За великим рахунком - це "плювок" в обличчя мільйонам українців, які не зможуть віддати свій голос за гідного кандидата або політичну силу.

Нема змісту детально обговорювати документ, який сам по собі, є суцільним порушенням виборчого права. Норми даного законопроекту - це правовий "шабаш" спрямований проти свободи вибору.

Розглянемо всього кілька аспектів:

1) Пропорційно-мажоритарна ситема. Отже в мажоритарних округах буде діяти чітка вказівка членам виборчих комісій, якого кандидата проводити і якому "правильно" рахувати. Це будуть вибори мільйонерів і мільярдерів, що присягнуть на вірність "царю-батюшке".

2) Підвищення прохідного бар'єру. Тобто унеможливлення проходження до ВР дрібніших політичних партій, партій, що готові взяти участ у виборах. 

3) Формування виборчих комісій за партійно-фракційним принципом. Де основними гравцями стають фракції ВР і партії, що до них  входять.Наприклад: всі окружні виборчі комісії складатимуться з 18-ти членів ( інші з 12-ти до 18 ). Тобто, ПР, КПУ і блок Литвина вже отримують половину в кожній комісії ( по три члена), 9 з 18. По три отримує БЮТ і НУНС ( в який також входять і партії, що вже давно перейшли в ПР, приміром: ПОРА Каськіва, ХДС Жванії, Єдність Омельченка і т.д.) отримують також по 3. Але як їх визначити в НУНС - питання... І ще троє членів комісії визначаються з позапарламентських політичних партій шляхом жеребкування. Яким чином буде здійснюватись це жеребкування гадаю всім зрозуміло. Отже, ПР отримує абсолютний контроль над усіма без виключення виборчими комісіями.

4) Надання дільничними виборчими комісіями тільки 4-х протоколів ( а окржним 3-х !!! ) з результатми голосування ( раніше кожен член комісії мав право отримати свій протокол). У чиї руки потраплять ці протоколи  пояснювати не треба, адже те, що більшість виборчих комісій будуть куплені і сформовані ПР сумнівів нема.  

5) Рішення виборчих комісій приймається більшістю з присутніх. Тобто, якщо з 18 членів комісії присутні 10, то 6 з них можуть ухвалити будь-яке рішення. Алгоритм очевидний.   

6) Можливість« хутко »організувати два порушення опонентові і зняти його з мажоритарного округу, а як наслідок неможливість оскарження такого рішення. Це означає, що в мажортиарних округах пройдуть тільки "свої", узгоджені з режимом кандидати. Для представників справжньої опозиції мажоритарні вибори - це примара.

7) Нерівність умов при проведення агітації між кандидатами за списком і мажоритарщикам. Адже, списочник реєструється за 70 днів, мажоритарщик за 50. Отже, коли один зможе три тижні агітувати (за список) інший має чекати. Це зроблено для того, щоб всі "зайві" кандидати-мажоритарники мали меньше часу, заважати на округах.

8) Мене вразила ще одна норма: в законопректі прописано, що кандидат-мажоритарник "може мати виборчу програму", маячня... Тобто, може "мати", а може й "не мати". А яким чином виборці будуть конторлювати свого депутата, якщо в нього не було програми? Це нонсенс, абсурд. Себто, Янукович, який звідусіль, кричить про наближення депутата до виборця, свідомо вводить в оману українське суспільство. Зрозуміло, що їм не потрібні кандидати з програмою, їм потрібні солдати,  "клавішники-піаністи", як сьогодні.

Це тільки незначна частина "ноу-хау" регіоналів у новому виборчому законодавстві. Там ще ціла купа інших "нюансів", які в цивілізованному суспільстві  "не налізають на голову".

Все це означає тільки одне - РЕЖИМ ЯНУКОВИЧА БОЇТЬСЯ ЧЕСНИХ І ПРОЗОРИХ ВИБОРІВ ! Вони не в змозі взяти на себе відповідальність і відкрито боротися на виборах, доводячи виборцю свою правоту.

Діюча влада свідомо хоче піти на такий крок, оскільки розуміє, що виграти вибори чесним шляхом не зможе. Адже рівень довіри до правлячої еліти сьогодні дорівнює нулю. 

Якщо цей законопроект буде проголосований, то вже сьогодні можна оголосити про тотальну фальсифікацію результатів виборів 2012-го року. У такому форматі опозиції в них брати участь немає сенсу. ЇЇ туди "пустять" лише для декорації, рівно стільки, щоб були присутні, для видимості демократії, не більше.

Отже, сьогодні потрібна мобілізація всіх  опозиційних сил і громадськості, з метою недопущення прийняття такого документу. Преконаний, що опозиція у ВР повинна вдатися до всіх методів парламенської боротьби, включаючи блокування трибуни і т.д. , щоб не дати змоги владі прийняти цей ганебний законопрект.

Вибори 2012-го року повинні пройти за нині чинним законодавством, що підтвердила і Венеціанська Комісія. Єдина потрібна і прийнятна зміна - це відкриті партійні списки. Будь-які інші варіанти - профанація.

Якщо зараз не зламати цю схему Януковича, то потім захистити результат виборів зможе тільки народний бунт, новий Майдан, інших методів нема. 

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.