Всенародний рух чорнобильців не спинить боротьби! (ВІДЕО)

03 листопада 2011, 23:15
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
22037
Всенародний рух чорнобильців не спинить боротьби! (ВІДЕО)

На мене склали адміністративний протокол, Певен, в Україні вже не лишилося жодної людини, яка вірить у чесність суддів. Та ніщо мене не зупинить, коли я захищаю інтереси людей


У той час, як українці, на жаль, розрізнено і не досить впевнено виступають на захист своїх прав, чорнобильці демонструють приклад для всього суспільства.  

Влада «вгамувала» обурених підприємців, проігнорувала невдоволених пенсіонерів, розігнала розгніваних студентів, навіть із афганцями нібито домовилась.

Саме чорнобильці виявились найнезламнішими. Знесилені атомом, але сильні духом і волею!

У вівторок чорнобильці прийшли під стіни Верховної Ради з протестом проти закону, що скасовує пільги. Нагадаємо, його в першому читанні ухвалила парламентська більшість. Після штурму  Ради 20 вересня депутати злякалися і пообіцяли пільг не чіпати. А вже наступного дня довкола парламенту виріс височенний металевий паркан, а ганебний закон знову підготували для розгляду. Чорнобильці разом з активістами очолюваної мною Радикальної партії показали, що жодні паркани народного гніву не стримають. Ми знесли огорожу за лічені хвилини – і зруйнували нову берлінську стіну в серці Києва. (ВІДЕО)

Я провів групу з 15 чорнобильців на перемовини зі спікером парламенту. Голова Верховної Ради Литвин запевнив, що депутати закон не розглядатимуть, поки чорнобильці не вирішать усіх спірних моментів з урядом

Наступного дня ми разом з чорнобильцями пішли до уряду. Віце-прем’єр Тігіпко на переговорах пообіцяв, що закон про скасування пільг відкличуть, проте підтвердити свої слова письмово відмовився, вкотре довівши, що владі вірити не можна. Вийти з Кабміну до людей Тігіпко злякався і на машині втік з будівлі уряду.

Минулі вожаки чорнобильців пішли на змову з владою. Ліквідатори та постраждалі від аварії на ЧАЕС послали їх подалі. 

Всенародний  рух чорнобильців обрав своїм лідером мене (ВІДЕО) і довірив представляти та захищати їх інтереси в органах влади і далі вести їх до перемоги. Кожен присутній на мітингу під Кабміном може підтверти, що це була не моя ініціатива – так сказали ЛЮДИ.  Вони закликали мене стати їх вождем. Для мене це велика честь і я зроблю все, щоб виправдати довіру. Я ніколи не зраджу сміливих відчайдушних співвітчизників, які готові до незламної і безкомпромісної боротьби за свої права.

Хтось дорікає, мовляв, Ляшко – не чорнобилець. Однак, якщо люди мені довіряють, значить, я на це заслуговую. Більше того, насправді всі українці – чорнобильці. Кожен з нас постраждав від чорної біди XX сторіччя – катастрофи на ЧАЕС. Коли вибух на реакторі прогримів у 1986 році, я був учнем Яблунівської школи-інтернату на Чернігівщині, яка найбільше постраждала від чорнобильського лиха. Мене, простого інтернатівського хлопця, на відміну від блатних дітей комсомольського і партійного начальства, не евакуювали у екологічно безпечну зону.

Коли Тігіпко втік, ми пішли до Азарова. Секретарка у його приймальні, повідомивши голову уряду, що я прийшов із зверненням від імені чорнобильців, передала слова Миколи Яновича, що у нього нема часу зустрітись і почути вимоги людей. Дуже зайнятий, бачте! Має час тільки руйнувати нашу державу.

Далі учасники Всенародного руху чорнобильців пішли до Адміністрації Президента. Щільна колона “космонавтів-беркутівців” перегородила нам дорогу. Обраний народом Янукович теж не забажав вислухати виборців.

Тоді я видерся на дах міліцейського «броньовика» і виступив перед людьми, зазначивши, що коли влада глуха до власного народу, за свої права доведеться боротися радикальними методами. Влада дограється...

Сьогодні чорнобильці, люди,  які ціною власного здоров’я і життя рятували народи багатьох країн від наслідків техногенної катастрофи, вже не просять подачки. Вони вимагають відставки уряду і розпуску парламенту.

Ліміт довіри і сподівань у людей давно вичерпався. Терпіння теж.  Влада забула, що вона повинна служити народу, а не міркувати, дати чи ні подачку. Політика нинішньої влади – наскрізь антинародна. Люди збагнули це і готові викинути її геть.

За повідомленням департаменту охорони громадського порядку МВС України, на мене склали адміністративний протокол, а справу передано для вирішення до суду. Певен, в Україні вже не лишилося жодної людини, яка вірить у чесність суддів. Та ніщо мене не зупинить, коли я захищаю інтереси людей.

Згуртованість чорнобильців і скоординованість їх дій вже практично на рівні всієї країни серйозно налякала режим. Сьогодні на двотисячний протест чорнобильців під стінами Верховної Ради стягнуто 50 автобусів з силовиками. Але ми нічого не боїмося. Люди, які перемогли вбивчу радіацію, впораються і з цією владою!

 

Олег Ляшко,

лідер Всенародного руху чорнобильців,

лідер Радикальної партії,

опозиційний народний депутат

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,Азаров,Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,гроші,уряд,пільги,Чорнобиль,Чорнобильська зона,Всенародний рух чорнобильців,чорнобильці,баба Галя
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.