Під Кабміном сталася сутичка чорнобильців та силовиків

16 листопада 2011, 12:31
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1056

Сьогодні Всенародний рух чорнобильців зібрався на чергову акцію протесту під стінами Кабміну.

Людей зібралося близько тисячі. Чому люди з такою наполегливістю виходять на захист своїх прав? Та тому, що вже от три тижні влада підло бреше їх, не виконує обіцянок і продовжує красти пенсії. Тігіпко, Азаров, Янукович в унісон запевняли, що виплати пенсіонерам навпаки збільшаться на 25-30%. Але це ніде не затверджено письмово. Натомість Кабмін не втомлюються видавати постанови, які врізають людям пенсії до критичного рівня і забороняють Пенсійному фонду виконувати рішення судів, прийняті на користь чорнобильців та інших пільговиків. Грабування найбільш вразливих соціальних верств населення, яке нинішня влада довела до злиденного існування, хочуть закріпити ще й на законодавчому рівні. Крім нашумілого законопроекту №9127, який фактично урізає пільги, Кабмін днями вніс до Верховної Ради  чергову  антинародну «новинку». Мова про зміни до Кодексу про адміністративне судочинство. Уряд пропонував скасувати негайність рішення судів щодо виплат людям пенсій, по суті затягування розгляду справ, а також зменшення штрафів для чиновників, що ігнорують судові рішення, у 40-60 разів! Таким чином українські пенсіонери та пільговики фактично втратили б реальну можливість судового захисту своїх копійчаних пенсій, а чиновники б залишалися безкарними. Я виступив перед колегами депутатами і до честі багатьох, проект був знятий з порядку денного. Але його поява свідчить, що влада не лише не має наміру піти людям на зустріч і припините незаконне їх пограбування, а навпаки вигадує все нові і нові  для цього способи. Тому народ виходить на вулиці, тому захоплюють установи та розпочинають голодування. У людей два шляхи:  або опинитися на межі виживання, або все ж відстояти свої, гарантовані законами, права!

Сьогодні Кабмін продемонстрував, що до зустрічі з чорнобильцями готувався. Ні, не подумайте, що до них вийшов Тігіпко чи Азаров і нарешті поговорили відверто та з розумінням. Сьогодні уряд виставив проти людей посилений кордон охоронців.  «МВСників» та «беркутівців» було втричі більше, ніж під час попередніх акцій. Вони оточили підходи до Кабміну щільним кільцем і, взявшись за руки,не дозволяли нікому пройти. Навіть мене народного депутата України не пропускали. Люди почали обурюватись і намагалися прорватись. Між чорнобильцями і силовиками почалась сутичка. Слава Богу, обійшлося без серйозного кровопролиття. Але хтозна-що, що буде далі. Люди готові іти до кінця. Ми не дозволимо злочинній владі  знущатися народу і грабувати його. Правоохоронців вони сьогодні кинули не проти чорнобильців, а проти всього народу. Але це злочинців у Кабміні не врятує. Всенародний рух чорнобильців продовжує боротьбу і закликає всіх українців доєднатися. Разом ми переможемо!

 

Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,Азаров,штраф,Беркут,чиновники,МВС,Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,Тігіпко,чорнобильці,Кабмін,пільговики,радикальні дії,афганці,законопроект №9127
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.