Відкритий лист до Євгенія Кисельова

23 листопада 2011, 14:23
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
4901

Про яку журналістську етику може йти мова на каналі Інтер?

У програмі «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» на Інтері, схоже, займаються лише оспівуванням міфічних досягнень влади, обливанням брудом її справжніх опонентів і не дають жодної відповіді, як нині українцям врятуватись від «покращення життя». Таке враження складається після чергового ефіру «Великої політики» за 18 листопада.

Темою передачі стали зокрема акції протесту чорнобильців по Україні. Ведучий Євгеній Кисельов дозволив собі некоректні репліки стосовно мене особисто. 

«Наталя Юріївна, от скажіть, будь ласка, от ваш колега, народний депутат Олег Ляшко, уже оголосив себе лідером всенародного руху  чорнобильців. Привів їх…»,- почав запитання Кисельов до Наталії Королевської. «Я думаю, вам краще про це спитати особисто в Олега Ляшка», - відповіла депутат.

Цілком згодний з Наталею. Якщо виникають якісь запитання, треба питати і говорити в очі, а не робити якісь  припущення за спиною. Для пана Кисельова повторюю вкотре – я не оголошував себе лідером руху чорнобильців, вони обрали мене самі і доручили представляти їх інтереси і вимоги перед владою.  Я був з чорнобильцями під Радою, під Кабміном, під адміністрацією президента. Ніхто з 450 депутатів, крім мене, не був з людьми. Всенародний рух чорнобильців  підтримав акції протесту в Луганську, в Донецьку. Ми об’єднаємо всю Україну у боротьбі за свої конституційні права. У «Великій політиці», вочевидь, не бажають чути цієї правди. Замість цього, не запрошуючи до студії людей, поливають їх брудом.

Я також вважаю провокацією пряме включення з Донецька, де начебто учасник акції  заявляє, що Ляшко не має жодного стосунку до протесту, а лише завів їх у тепло. Мабуть, цього учасника ніхто не бачив  ні в наметах, ні в приміщенні Пенсійного фонду. А я був там з людьми від першого дня. Їздив до них у понеділок і разом з ними розпочав голодування.

Обурюють також дебілуваті репліки на мою адресу персонажів програми Карасьова та Пояркова. Це свідчить як про рівень учасників, так і про рівень самої програми.  «Велика політика» перетворилася на кількагодинні балачки ні про що, пересипані тупими жартами та образами. Замість говорити по суті, адже людей обікрали і поставили на межу виживання, вони влаштовують фрік-шоу. Думаю, люди вже ситі цими недолугими розмовами. І рейтинг цих передач летить вниз так стрімко, як і рейтинг влади.

Я усвідомлюю, що постановочні політичні шоу не є більше авторитетом для українців. Разом з тим вимагаю у Євгенія Кисельова надати мені ефірний час для відповідей на закиди та образи на мою адресу, як це передбачено нормами журналістської етики.

 

Олег Ляшко

Голова Всенароднго руху чорнобильців


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Олег Ляшко,Всенародний рух чорнобильців,Велика політика,Кисельов,телеканал Інтер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.