Попов підтасовує площі повернутих земель?+Заклик вийти на Марш захисників Києва

08 грудня 2011, 08:48
Власник сторінки
Захищати місто. Але це не професія, а місія.
0
963
Попов підтасовує площі повернутих земель?+Заклик вийти на Марш захисників Києва

При вивченні цього переліку активісти Національного екологічного центру України (НЕЦУ) виявили дивні розходження у цифрах та площах.

Олександр Попов назвав перелік ділянок в зелених зонах, що повернуті киянам. Екологічні організації натомість стверджують, що заява КМДА є окозамилюванням та спробою піаритися на тому, чого ще немає – нібито поверненні земель у власність громади.

7 грудня 2011 р. на веб-порталі КМДА http://www.kmv.gov.ua/news.asp?IdType=1&Id=235640 опублікована стаття «Земля, яку міська влада повертає киянам», в якій подається перелік земельних ділянок, що вибули з власності територіальної громади м. Києва у 2007-2010 роки з порушенням законодавства, та щодо яких прийняті рішення про їх повернення киянам (станом на 14.10.2011 року).

При вивченні цього переліку активісти Національного екологічного центру України (НЕЦУ)  виявили дивні розходження у цифрах та площах.

У статті говориться, зокрема, що «Прийнято рішення за 60 судовими справами. Скасовано рішення Київської міської ради про договори оренди та/або договори купівлі-продажу земельних ділянок, державні акти на право постійного користування, на право власності на земельні ділянки. За приписами прокуратури було знято з реєстрації договори оренди землі. Рішення про повернення до власності територіальної громади м. Києва стосується земельних ділянок загальною площею 1705,53 га. … Перелік земельних ділянок, які столична влада повернула у власність киян, додається нижче».

 «З самої таблиці видно, що, фактично, суди завершені лише по деяких з перелічених ділянок, загальна площа яких становить 483,46 га. Решта ділянок перебуває на стадії судового розгляду і на даний момент не повернуті у власність територіальної громади Києва, – говорить активіст Національного екологічного центру України Олег Андрос. - Це видно з формулювань на зразок «триває розгляд апеляційної скарги». Те, що розгляд триває, означає, що сама Київрада, яка в усіх зазначених в таблиці судах є відповідачем, не згодна зі скасуванням незаконного рішення і продовжує «пручатися». Це аж ніяк не є ”поверненням земель киянам”».

Викликає здивування екологів і формулювання останніх пунктів переліку: «Рішення суду/припис прокуратури виконано». Яке саме рішення і яким чином виконано? Це питання не розкрите у переліку, так само і як і нинішній статус ділянок.

У зв’язку з цим НЕЦУ закликає киян вийти на вулиці та долучитися до Маршу захисників Києва, який відбудеться 10 грудня 2011 р. Одна з вимог маршу – недопущення поспішного прийняття нового Генплану м. Києва до 2025 р. до моменту скасування всіх протиправних земле відведень, зроблених в період 2002-2011 рр.

 Подія Маршу на Фейсбуці

Приєднуйтеся!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.