Я побував у психіатричній лікарні! (ФОТО!)

27 грудня 2011, 09:50
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2187

Нещодавній свій візит до Луганська розпочав з відвідин обласної клінічної психічно-неврологічної лікарні.

Туди 10 грудня незаконно запроторили мого соратника, активіста Радикальної партії в Луганську Михайла Пащука, який в вересні на сесії міськради відкусив охоронцю палець. Експертиза довела, що Пащук в той момент діяв в стані афекту і не контролював свої дії, що ж до розумової, інтелектуальної діяльності, то з ним все гаразд. Втім, суд на такий висновок не зважив і прийняв рішення, про стаціонарне обстеження Пащука в божевільні. Там, замість просто обстежувати, Пащуку прописали ліки з побічним впливом – зміна настрою, послаблення пам’яті, свідомості тощо. Очевидно,  хочуть розвинути явні ознаки психічної недуги.

Пащук викривав злочинні дії влади, тож вона вирішила позбутися опонента, зробивши з нього божевільного, щоб він не міг відстоювати інтереси громади в судах. Так в радянські часи усували інакомислячих. Але я не дозволю знущатися з людини. Ми витягнемо його з божевільні. Я звернуся до Генпрокуратури щодо правомірності його утримання в психлікарні та забезпечу адвоката для подальшого розгляду у судах. Справжніми божевільними і неврівноваженими, на мій погляд, є депутати  міськради, які, всупереч регламенту, не дали висловитись громадянину, нацькувавши на нього озвірілого охоронця.

Продовження візиту до Луганська було теж не надто приємним. Місцева влада влаштувала справжню диверсію. Щоб  зірвати мою  заплановану зустріч  з  мешканцями Артемівського району, розіслали «гінців» по квартирах, з повідомленням, що Ляшко буде, але пізніше. Простіше кажучи, людей просто дезінформували. Втім, лихий задум  провалився. Люди таки прийшли  і розповіли про свої клопоти.

Я радий, що ми зустрілись і поспілкувались. Видно, люди давно не довіряють владі. Воно й не дивно, адже луганчани приходять з проблемами, які б можна вирішити за один день з мінімальними затратами. Проте місцеві чиновники нічого не роблять. Наведу приклад. Один чоловік багато років скаржиться на велику калюжу біля їх будинку, яку в негоду неможливо обійти, та влада ніяк не реагує. Я обурений бездіяльністю керівництва міста і району, яке навіть з калюжею не може дати ради. Що тоді казати про вирішення проблем в масштабах всієї країни?

Замість усувати негаразди, луганська влада знищує потрібне людям. Мешканці Кам’янобрідського району поскаржились мені на ліквідацію соціального транспорту. Більше двох місяців тому припинили рух трамваю №15. З ладу вийшла трансформаторна підстанція. На ремонт  потрібно 937 тис. гривень, яких влада не дає. Проте мерія  знайшла 32 мільйона, щоб закатати в асфальт в центрі міста, а для мешканців околиць коштів немає! Треба змусити керівництво міста їздити на громадському транспорті, а не на іномарках, тоді вони побачать, наскільки це важливо для мешканців. Соціальний транспорт ніколи не був рентабельним, але ж треба думати про пільговиків. Хочуть надприбутків, хай йдуть у бізнес, а не сидять при владі! Обіцяю клопотати про відновлення трамвайного маршруту для луганчан.

Встиг у Луганську побачити і прекрасне. Відвідав майстерню видатного луганського скульптора «короля мармуру» Миколи Шматька. Вражений його витворами мистецтва! Хочу допомогти з фінансуванням поїздки на виставку у Монако. Звернусь до Міністерства культури, щоб вирішити це питання. Україна має бути гідно представлена у світі.

Ще  завітав на  дитячий фестиваль вокального мистецтва «Крила надії». На ньому зокрема виступали дітки з обмеженими фізичними можливостями. Дітки настільки талановиті і, здається, співають серцем і душею! Дуже зворушливо! Вручив дітлахам солодкі подарунки. А 11-річній Аеліті  Тюшнаковій, яка перенесла три важкі операції і потребує спеціальної реабілітації, подарував необхідний їй тренажер.

Дякую луганчанам за підтримку і довіру! Разом ми зможемо зробити багато доброго і позбутися всього недолугого!

 

Ваш Олег Ляшко,

Лідер Радикальної Партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,влада,Луганськ,Михайло Пащук,психіатрична лікарня,Микола Шматько
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.