В Україні соціальний Афган

15 лютого 2012, 12:39
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2080
В Україні соціальний Афган

Сьогодні , 15 лютого, 23 річниця з Дня виведення радянських військ з Афганістану. Зранку я їздив до меморіалу – пам’ятника полеглим в Афганістані

Разом з ветеранами поклав до пам’ятника квіти. Це якраз там, де афганці розвернулись до Януковича задом. Так Вони продемонстрували ставлення до цинічної влади, що привезла квіти мертвим, а живих грабує і зневажає. Але  хочу сказати усім воїнам-афганцям, як би не ставилась до Вас будь-яка влада,  для українського народу Ви  завжди будете героями, взірцем мужності, відваги і почуття обов’язку перед  державою.

Вічна пам'ять полеглим і щира шана живим воїнам-афганцям. Ви справжні герої.  Народ завжди відчував до Вас особливу повагу, схилявся перед мужністю, силою духу, які дозволили Вам пройти через  пекельні випробування. Можливо хтось скаже, що це була не зовсім Ваша війна, але Ви з гідністю виконали свій обов’язок перед державою. З гідністю, якої бракує сьогодні багатьом.
Через Афганську війну у 1979-1989 роках пройшли понад  160 тисяч українців - вояків Радянської армії. З них 3360 не повернулися додому: 3280 загинули, 80 пропали без вісті та потрапили в полон. Сьогодні в Україні близько 150 тисяч ветеранів учасників війни в Афганістані. З них понад  8000 були поранені і 3560 стали інвалідами.  Залишились без підтримки синів 1982 батька і 2729 матерів здебільшого пенсійного віку. Стали вдовами 505 жінок і сиротами — 711 дітей.

Загибель однієї людини – це страшно. Те, що гинули молоді люди, життя яких лише в розквіті, ще більше поглиблює горе.  Те, скільки українців вбито та покалічено в Афганістані – величезна трагедія і нам це болітиме завжди. На війні ранить не лише тіло, а й душі й серця. Але нині  злочинна влада замість підтримати і віддячити Вам, відверто знущається. Я згадую, як торік  у вересні  під парламентом мати вбитого в Афганістані хлопця розповіла, що отримала за місяць  184 гривні! Ось яка підтримка від держави за смерть сина. Тоді як їх сини купляють банки та маєтки за кордоном. Ганьба такій владі! Я першим засудив той злочинний закон, яким відбирають у людей пільги та виплати і зроблю все, щоб людям повернули належне.
Сьогодні в Україні справжній соціальний Афганістан. У мирний час ми маємо «соціальну війну» влади проти власного народу. Вони доводять людей - пенсіонерів, інвалідів до вимирання. Вони «душать» підприємців, селян. Ми мусимо захистити  себе і покарати злочинців. Знаково, що саме ветерани-афганці перші продемонстрували силу під Верховною Радою, давши зрозуміти, що терпець увірвався. Ви – взірець мужності для народу у боротьбі за свої права. І я вірю, що народ переможе, ми переможемо!

Слава героям ветеранам-афганцям! Слава Україні!


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії







Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,Афганістан,афганці,23 річниця з Дня виведення радянських військ з Аф
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.