Вимагаємо від Міністра культури заборонити показ українофобського фільму "Матч"

17 квітня 2012, 19:27
Власник сторінки
Голова Батьківщини Молодої
0
3125

Молодий Народний Рух разом з іншими громадськими організаціями підписав звернення до Михайла Кулиняка із вимогою заборонити офіційний показ російського фільму «Матч» на території України.

Зокрема, у зверненні відзначається: «Ми глибоко стурбовані новиною про можливість виходу у кінопрокат фільму “Матч” спільного виробництва компаній "Рекун-синема" та "Пронто-фильм". Вважаємо, що сюжет цього продукту грубо перекручує історичні факти та зневажливо показує українців як націю. Зокрема у фільмі неправдиво висвітлено життя м.Києва під час німецької окупації, що є дуже непростим періодом з історії столиці України. Нашу увагу привернув той факт, що у фільмі всі негативні герої розмовляють українською мовою та носять жовто-блакитні пов'язки. До того ж у картині зачіпаються особливо болючі для пам'яті українців теми мінування Хрещатика, розстрілів у Бабиному Яру та так званого “матчу смерті”. Перелічені сторінки київської історіографії подані у спотвореному вигляді, що є неприпустимим і не несе ніякого “патріотичного” змісту як це подають автори фільму.

Даний фільм є наругою над пам'яттю тих українців, які воювали у Другій світовій війні та завдяки яким ми маємо незалежну Україну».

Фільм "Матч" є продовженням серії брехливих кінострічок, які створюються за підтримки Кремля. Мета цих маніпуляцій одна - створити з українців образ ворога в уявленні росіян. Не дивно, що за останні роки Україна міцно входить до трійки країн, яких росіяни вважають ворожими.

Під листом також підписалися ВМГО «Спілка української молоді в Україні», ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Громадянський рух «Відсіч» та Рух добровольців «Простір Свободи».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.