У Софіївській Борщагівці зареєстрували лише провладних кандидатів

03 травня 2012, 14:30
Власник сторінки
политик
0
1155

Більша частина землі була продана з грубими порушеннями закону, землю, фактично,продавали без жодних дозволів і документів, тому якщо сільським головою стане представник опозиції, то...

Участь у виборах на посаду сільського голови Софіївської  Борщагівки братимуть лише провладні кандидати, опозиційним відмовили через неточності в документах. За законом,  2 травня, був останній день прийняття документів від бажаючих взяти участь у виборчому процесі.

Виборча комісія зареєструвала лише члена Партії регіонів Юрія Денисенка, якого рік тому було відсторонено від посади сільського голови Софіївської Борщагівки, та ще шість кандидатів самовисуванців.

Кандидатам від опозиції відмовляли навіть через те, що в них не має досвіду громадської діяльності чи тому, що  раніше вони не приймали участь у виборах. 

Влада сьогодні розуміє, що в чесній боротьбі виграти вибори їй не вдасться, тому починає використовувати адмінресурс та забороняє виборчій комісії реєструвати опозиційних кандидатів.

Вартість землі в цьому елітному селі дуже висока і команда Януковича не хоче втрачати такий заробіток.

Більша частина землі була продана з грубими порушеннями закону, землю, фактично,продавали без жодних дозволів і документів, тому якщо  сільським головою стане представник опозиції, то всі брудні махінації стануть відомими з прізвищами тих, хто цю землю отримав. 

PS: 27 травня 2012 року відбудуться позачергові вибори голови та депутатів сільської ради в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району.


Заява-звернення голів опозиційних політичних партій в Київській області з приводу дій чинної влади щодо фальсифікацї позачергових виборів в селі Софіївська Борщагівка 

27 травня 2012 року відбудуться позачергові вибори голови та депутатів сільської ради в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району.

Ці вибори повинні стати зразком об’єднання всіхдемократичних опозиційних сил в боротьбі проти тоталітарного режиму, який панує в Україні.

На фоні колосального але абсолютно закономірного падіння народної довіри до Януковича особисто та Партії регіонів, ми спостерігаємо маніакальне прагнення влади за будь-яку ціну, через фальшування, залякування, підкуп  та тотальне застосування адміністративного ресурсу, здобути «перемогу» на місцевих виборах.

Розуміючи неспроможність виграти вибори у чесній боротьбі, команда Януковича обрала шлях тотальної застосування адмінресурсу.

Сьогодні, як ніколи,  ми усвідомлюємо, що всіпозачергові місцеві вибори в Київській області корумпована влада використовує, як полігон для випробування брудних технологій на наступних виборах до Верховної Ради України.

Яскраві приклади застосування адміністративного ресурсу та фальсифікації виборів в Київській області:

Результати позачергових виборів в селі Погреби Броварського району Київської області, де переконливу перемогу отримав  кандидат від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», були відмінені абсурдним рішенням продажного суду, на підставі того, що нібито  на деяких вулицях цього села було відсутнє зовнішнє освітлення.

На позачергових вибори мера міста Вишневе Вишнівська міська виборча комісія незаконно зняла з виборчих перегонів всіх кандидатів від опозиційних сил, залишивши тільки кандидата від Партії регіонів та купу технічних кандидатів. Лише одному опозиційному кандидату від ВО «Свободи» через судові рішення вдалося зареєструватися та прийняти участь у виборах. На це влада відповіла тотальною фальсифікацією шляхом масового вкидання “карусельщиками” в виборчі скриньки пачок  бюлетенів за провладного кандидата.

Позачергові вибори мера міста Обухів Київської області – застосування нової технології фальсифікації виборів, яка вражає своєю зухвалістю та цинізмом, коли завдячуючи злочинній діяльності окремих членів ДВК масово проголосували люди, які не є жителями міста Обухів тим самим забезпечивши перемогу провладного кандидата.

Вже очевидно, що схожі сценарії влада готується застосовувати і на позачергових  виборах сільського голови та депутатів сільської ради в селі Софіївська Борщагівка.

Фальшування виборів влада розпочала з висунення на районній партійній конференції партії регіонів кандидатом на посаду сільського голови Юрія Денисенка, якого за декілька днів до проведення конференції Партія регіонів прийняла в свої ряди.

Це суперечить  здоровому глузду та будь-яким принципам моралі, бо саме цього Юрія Денисенка провладна більшість майже рік тому силовими методами відсторонила від займаної посади сільського голови села Софіївська Борщагівка. Партія регіонів дуже швидко знаходить спільну мову з «тушками», які зраджують інтереси громади заради особистої вигоди.

При цьому єдиному   узгодженому  кандидату  на посаду сільського голови від опозиційних партій, ще на початку виборчого процесу влада всіляко перешкоджає в отриманні довідок з державних установ, необхідних для реєстрації в виборчій кампанії. Аналогічно влада діє і з кандидатами в депутати, які є представниками опозиційних партій. 

З наших джерел нам стало відомо, що Софіївсько-Борщагівська виборча комісія планує в останній день реєстрації зняти з виборчих перегонів єдиного кандидата на посаду сільського голови від опозиційних сил.

?Для того щоб не допустити Вишнівського сценарію, тобто не реєстрації представників від опозиційних сил ще на початку виборчої кампанії, закликаємо всіх свідомих мешканців  села Софіївська Борщагівка прийти на мітинг 2-го травня 2012 року.

Наші вимоги:

1.Реєстрація та надання відповідних документів кандидатам від опозиційних партій.
2.Чітке дотримання Софіївсько-Борщагівською сільською виборчою комісією Закону «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів».

Звертаємось до  Президента України, голови Верховної Ради України, голови Центральної виборчої комісії, Генерального прокурора України, голови Київської обласної ради, голови Києво-Святошинської районної ради з вимогою забезпечити чесні і законні вибори в селі Софіїська Борщагівка.

Цивілізований світ не знає прикладів такого знущання над законами, Конституцією і людською мораллю, які панують в Україні, тому ми  звертаємось до посольств іноземних держав та засобів масової інформації  з проханням звернути увагу на чергові спроби чинної влади сфальсифікувати позачергові вибори шляхом тотального застосування адміністративного ресурсу  через недопущення до участі в виборчому процесі кандидатів від опозиційних політичних партій.

Ми закликаємо  мешканців села Софіївська Борщагівка прийти на мітинг і відстояти своє право на  вибір.

Захистимо конституційні права громадян України обиратися і бути обраними!

Голова Київської обласної організації ВО «Батьківщина»                             К.А.Бондарєв

Голова Київської обласної організації «Фронт Змін»                                        В.Г.Полочанінов

 Голова Київської обласної організацій ВО «Свобода»                                     С.М.Ханенко

 Голова Київської обласної організації «УДАР»                                                 О.М.Велікін

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.