АСТАРТА - британський союз...

05 травня 2012, 13:11
Власник сторінки
Житель планеты Земля
0
1585
АСТАРТА - британський союз...

Про співпрацю українського етно-гурту АСТАРТА та британського музиканта Коліна Едвіна...

Мені просто приємно поділитись новиною! Отож...


На минулому тижні дівчата з гурту АСТАРТА представили новий музичний трек “Каліна”. 


Це дебютний сінгл етно-гурту АСТАРТА та Коліна Эдвина (Colin Edwin), бас-гітариста британської групи Porcupine Tree.


При створенні музики та вокальних партій дівчата використали старослов'янську пісню, яка була записана на русько-українському порубіжжі... А, власне, Колін зробив інструментальне оформлення та зведення на власній студії.


Ця композиція є цікавим поєднанням британської музики та справжнього фолку, яка має характерне забарвлення та мелодику.


Співпраця музикантів почалася спонтанно, під час гастролей Коліна в Україні з одним із своїх сольних проектів “Ex-Wise Heads”...


Спочатку – це був просто творчий експеримент, але музиканти лишились настільки задоволені результатом співпраці, що вже почалася робота над створенням наступних композицій... Зараз іде підготовка до зйомок відеокліпу на дебютну пісню “Каліна”...


На минулому тижні відбулася європейська презентація на радіо “АЛЬФА” в Польші у програмі "Mały Leksykon Wielkich Zespołów"

Незабаром трек залунає ще на радіохвилях Естонії, Німеччині, Нідерландах та ін. і також вже представлений на офіційному SoundCloud - каналі гурту АСТАРТА -  http://soundcloud.com/gurt_astarta , або за посиланням http://soundcloud.com/gurt_astarta/astarta-edwin-kalina ... також, незабаром пісня з'явиться і у інтернет-магазинах...


В Україні трек вже потрапив до радіостанцій через мережу ФДР-радіоцентр... Тож, українськи слухачі вже мають можливість почути творчий доробок!!!


Додаткова інформація:


Porcupine Tree – британська прогресивна рок-група, заснована у Хартфордширі (Британія) у 1987 році. Група унікальна тим, що вдало змішує такі стилі музики, як прогресивний рок, психоделіка, ембієнт, метал та альтернативний рок.


АСТАРТА — фольк-група, яка збирає в експедиціях цікавий музичний матеріал, аадаптує його на сучасний лад, пропагандує та просуває українську культуру. Група характерна своейю екпресивністю, та нетиповим складом музикантів...


На даний момент АСТАРТА працюють в Україні над власним дебютним альбомом, готуються до літніх фестивалів, та продовжують співпрацю з Коліном над створення платівки!


Від себе тут не додати, ні зменшити... Приємного прослуховування!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.