Резолюція Європарламенту: починаю бачити геополітику в діях ЄС

25 травня 2012, 10:25
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1026
Резолюція Європарламенту: починаю бачити геополітику в діях ЄС

Ухвалення 24 травня на сесії Європейського парламенту чергової Резолюції щодо України надає усім сторонам право говорити про те, що вони праві

Владі, яка посадила Юлію Тимошенко – сказати про те, що з нею ЄС готова продовжувати вести переговори щодо укладення Угоди про асоціацію. І не помітити прив’язки, яку зробив ЄС щодо цього питання: переговори по Угоді про асоціацію зрушаться лише тоді, коли в Україні не буде чинитися переслідування за політичними мотивами.

Так званим «соратникам» Юлії Тимошенко – гучно заявити про їх власну перемогу на європейському фронті, оскільки в Резолюції міститься вимога Євросоюзу до української влади звільнити політичних в’язнів.

У мене ж як пересічного громадянина виникли кілька простих думок.

Перше. Важливо, що ЄС продовжує надати виключного значення Україні як ключовій державі Центральної Європи.

 «…Ukraine is a country of strategic importance to the EU; whereas Ukraine’s size, resources, population and geographical location give it a distinctive position in Europe, making it a key regional actor which exerts considerable influence on the security, stability and prosperity of the whole continent, and which should therefore bear its share of political responsibility».

(«Україна – стратегічно важлива для ЄС, оскільки територія України, ресурсний потенціал, населення та географічне розташування надають їй вигідну позицію на карті Європи, роблячи Україну ключовим регіональним актором, що здійснює значний вплив на безпеку, стабільність та добробут всього континенту. У зв’язку з цим Україна несе також і політичну відповідальність»)

Погодьтеся, що за умов шаленого тиску такі геополітичні речі чогось варті.

Друге. Нам таки не закривають шлях до підписання найважливішого в новітній українській історії документу – Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, яка включає у себе положення про створення поглибленої та розширеної зони вільної торгівлі.

«…the signing of an EU-Ukraine Association Agreement, including a DCFTA, will be important to Ukraine’s European prospects; whereas the more Ukraine shares common values with the EU and the more it carries out reforms in the spirit of the Agreement, the deeper its relations with the EU will gradually become; whereas it is also of great importance for the EU to have the area of the rule of law and prosperity expanded on its eastern border, a significant part of which is formed by the border with Ukraine».

(«Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, включаючи Поглиблену та розширену Зону вільної торгівлі, буде надзвичайно важливим для перспектив європейської інтеграції України. Тоді як Україна все більше поділяє спільні цінності з ЄС та проводить реформи в контексті майбутньої Угоди про асоціацію, таким чином поступово поглиблюючи відносини з ЄС. Водночас для ЄС є надзвичайно важливим мати на своїх східних кордонах територію, де панує право та добробут, і значну частину цієї території складає Україна»)

Відкрити для громадян України європейські кордони та створити для малого та середнього бізнесу нові перспективи – чи не є це великою ціллю для всієї нації?

Переконаний, що є. Тому й працюю з європейськими політиками над тим, щоб якомога скоріше наблизити момент підписання Угоди про асоціацію. 

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,ЄС,Олег Ляшко,Юлія Тимошенко,угода про асоціацію,Резолюція Європарламенту
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.