Україну знову намагаються поділити на захід і схід

31 травня 2012, 12:54
Власник сторінки
политик
0
1288

Кому вигідна російська мова?

Антиконституційний закон про мови знову розглядатимуть на сесії Верховної ради. Незважаючи на масові протести громадян, Партія регіонів намагатиметься на черговій сесії парламенту ухвалити провокаційний закон, який  фактично вводить в Україні другу державну – російську.

Першу спробу «продавити» цей закон через Верховну Раду регіонали здійснили 24 травня, однак Об’єднана опозиція не допустила ухвалення цього закону. Наступного дня, 25 травня, опозиція була змушена знову блокувати роботу парламенту через загрозу повернення до розгляду закону про мови.

Проект цього закону (№9073 «Про основи державної мовної політики») зареєстрували у Верховній Раді депутати від фракції Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко ще в серпні 2011 року, але ухвалити цей закон вирішили саме під парламентські вибори. Це зроблено навмисно, щоби відволікти увагу людей від негараздів у економіці, зубожіння і занепаду соціальної сфери, краху реформ. По-друге, щоб напередодні виборів знову спекулювати питанням мови, і знову будувати свою виборчу кампанію під гаслом захисту російськомовного населення.

Дії влади не мають жодного відношення до захисту російськомовного населення України. Партія регіонів хоче лише одного – будь-що залишитися при владі. А доля України й українців, їм байдужа.

Давайте будемо відвертими, адже,  сьогодні жодних утисків російської мови в Україні немає: 70 відсотків усієї преси видається саме російською мовою. Немає проблем з телебаченням чи спілкуванням у держустановах, а тим паче на побутовому рівні. Це виключно політична спекуляція та маніпулювання людьми. 

Президент досі не висловив своєї позиції щодо скандального законопроекту про мови, який розпалює міжнаціональну ворожнечу в Україні.

Ми, Об’єднана опозиція, закликаємо українців, яким не байдужа доля країни, не допустити ухвалення антинародного  закону про мови. Лише спільними зусиллями ми зможемо зупинити окупаційну владу і не дозволити їй нищити нашу країну. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.