Прес-служба Азарова "жжот"!

27 липня 2012, 12:01
Власник сторінки
Голова Батьківщини Молодої
0
2393

Прочитав щойно на сайті КМУ новину, якою клерки Азарова намагаються виправдати свого «шефа».

Прочитав щойно на сайті КМУ новину, якою клерки Азарова намагаються виправдати свого «шефа» у зв’язку з його «кумедними» коментарями щодо ситуації з «язиковим» регіональським законом та того, якою мовою писав Шевченко.

Ось посилання на новину: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=245425258&cat_id=244276429

            Деякі висловлювання з цієї «новини» просто напрошуються на зворотні коментарі:

1) Перше і головне! Шевченко – основоположник нової української літературної мови. Це доведено науковцями. Тому будь-які роздуми щодо спадщини Шевченка з використанням слів, типу «малоросійська» мова, є щонайменше глузуванням над Його пам’яттю і творчістю.

2) Порадувало, що прес-служба Кабміну уважно стежить за заявами Руху, зокрема Тернопільського. Можливо, хоч з цих заяв потроху прозріватимуть, бо «правда очі коле», ну і знатимуть позицію українських патріотів. Що стосується Руху вцілому, то своїх побратимів з Теронополя ми не тільки підтримуємо, але й випустили тематичну листівку з цією заявою. Можливо, працівники прес-служби КМУ її й отримали десь біля переходу чи метро:)

3) Цього року на таборування Молодого Народного Руху біля Говерли завітала наша колега з Німеччини, яка тільки 8 місяців перебуває в Україні. Так от, свій виступ перед молодорухівцями вона виголосила українською мовою, хоча їй було б легше російською або англійською, вже не кажу про німецьку. Це вона зробила з поваги до країни свого теперішнього перебування, бо розуміє ставлення нинішньої влади до державної української мови.

Це я до чого. Чиновник такого високого рангу, як Азаров, який знаходиться на керівних посадах в Українській державі впродовж усіх років незалежності мусів би опанувати державну мову і використовувати її у повсякденній роботі. Бо виходить дійсно, як писав Шевченко:

...І землячки

Де-де проглядають

По-московській так і ріжуть

Сміються та лають

Батьків своїх, що змалечку

Цвенькать не навчили

По німецькій, а то тепер

І кисни в чорнилах!

П'явки, п'явки! Може, батько

Останню корову

Жидам продав, поки вивчив

Московської мови

(«Сон»).



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Азаров,Шевченко,Народний Рух України,мова
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.