Моя відповідь на звернення Галини Гереги

20 вересня 2012, 09:28
Власник сторінки
Політик
0
3148

Відповідь Андрія Іллєнка на звернення Галини Гереги


На днях прочитав відкритого листа за підписом кандидата від влади у виборчому окрузі № 215 Галини Гереги. У ньому пані Герега закликає усіх кандидатів, які балотуються у виборчому окрузі № 215, підписати угоду про чесне ведення виборчої кампанії. Сама по собі стурбованість секретаря Київради дотриманням принципів чесної конкуренції є похвальною, але є цілий ряд фактів, які переконливо доводять, що такого роду епістолярні вправи є чистої води лицемірством. Як кажуть в народі, «на злодію шапка горить». 

Як єдиний кандидат від об’єднаних сил опозиції - “Свободи” та “Батьківщини” - у виборчому окрузі № 215, відповідаю на звернення пані Гереги. 

По-перше, я відкритий для спілкування і вже давно закликаю пані Герегу вийти зі мною на публічні дебати, щоб з'ясувати питання, які вона порушила в своєму зверненні. Але поки що, на жаль, вона їх старанно уникає. 

По-друге, серед «пропозицій» пані Гереги багато «цікавинок». Але особливо дивним є заклик до відновлення місцевого самоврядування в місті Києві, який лунає з вуст чиновниці. Напевно, пані Герега забула про те, що сама доклала руку до його знищення. Вона вже не пам’ятає про своє голосування за скасування в Києві районних рад? А це - ключова ланка місцевого самоврядування! Чи вже стерлися з її пам`яті чотири роки перебування в більшості «космічного мера» Черновецького та два роки вірного служіння «регіональній» владі? 

По-третє, крім голосування за ліквідацію райрад, нагадаю пані Герезі лише про найбільш скандальні рішення «космічно-регіональної» Київради останніх років, за які вона віддала свій голос. Ці рішення напряму нищили наше місто. Це варварське руйнування Андріївського узвозу, скандальна забудова на Кіото 5-9, будівництво висотки в кількох метрах від дитячого садочку на вул. Ревуцького, забудова парку Бикова на Троєщині, забудова прибудинкової території на бульварі Лесі Українки 7-9, знищення чи не єдиного в районі безкоштовного стадіону «Хімволокно» біля метро «Чернігівська», зменшення в 6 разів заповідника на Жуковому острові, дерибан парку «Перемога» та багато іншого. 

Цікаво, що буквально два місяці тому, 12 липня 2012 року, пані Герега не проголосувала за ініційоване опозицією в Київраді звернення щодо неприпустимості антиконституційного мовного закону Ківалова-Колісніченка, проте не забула проголосувати за розширення ділянки під свій «Епіцентр» на Позняках. Ось такі в пані Гереги пріоритети. 

По-четверте, кидається в очі пасаж про можливе «невизнання виборів на 215 окрузі». Таке враження, що кандидатка від режиму Януковича Галина Герега вже зараз починає готувати «шляхи відходу» після своєї поразки на виборах. 

Тому поки що дуже складно повірити у щирість пані Гереги, котрій нещодавно бажав успіхів Янукович, котра не підтримала ініційоване опозицією звернення до Верховної Ради з приводу захисту української мови, котру щодня рекламують державні телеканали на фоні бутафорних «покращень», які прийшли лише перед виборами.

Отже, ознайомившись зі зверненням пані Гереги, звертаюсь до неї з кількома простими пропозиціями, після виконання яких її заклики до чесних виборів будуть звучати дійсно щиро, а не як звичайне окозамилювання та відволікання уваги від власних численних порушень виборчого законодавства:

- пані Герега публічно попросить пробачення в киян за систематичні спроби їх підкупу та пообіцяє більше не займатися цією ганебною та протизаконною практикою. Мається на увазі весь арсенал підкупу, який застосовується на 215 окрузі – продовольчі пайки, лавочки та баскетбольні кільця з іменем пані Гереги, 200 гривень за вивішування плаката у вікні та багато іншого. Щиро покаятися та виправитися ніколи не буває запізно!

- пані Герега піде на час виборчої кампанії у відпустку з владної посади та припинить використовувати адмінресурс та свій статус чиновника у виборчій кампанії. Особливо це стосується «благодійництва» кандидата, яке насправді часто виявляється оплаченим за бюджетні кошти;

- пані Герега припинить уникати публічних дебатів зі мною як єдиним кандидатом від об’єднаних сил опозиції та візьме участь у дебатах зі мною. Не треба ховатися від виборців! Час і місце узгодять наші довірені особи;

- пані Герега припинить використовувати свої оплачені міським бюджетом громадські приймальні як депутата Київради в якості своїх штабів як кандидата в депутати Верховної Ради;

- співробітники штабу пані Гереги припинять чинити провокації та намагання зривати мої зустрічі з виборцями, а також перестануть наймати людей для зривання моїх агітаційних плакатів;

- пані Герега публічно дасть слово всім виборцям 215 округу, що 28 жовтня 2012 їх вибір не буде вкрадено шляхом масового звезення на округ працівників її власної торгівельної мережі «Епіцентр»;

- пані Герега припинить ховатися під личиною «безпартійної самовисуванки» та вводити цим киян в оману, та визнає, що вона є реальним кандидатом від влади, тобто від режиму Януковича, на 215 окрузі.

Якщо пані Герега пристане на ці очевидні та дуже прості пропозиції, вибори на 215 окрузі справді мають шанс стати чесними. У протилежному випадку не допоможуть жодні «маніфести» та інші порожні папірці – адже далі чинитиметься масовий підкуп виборців, повсюдне застосування адмінресурсу, провокації та підготовка до фальсифікації народного волевиявлення. 

Єдине, в чому я не сумніваюсь, що наш народ мудрий – він розпізнає де принципова позиція на захист громади, а де передвиборча фальш, банальний підкуп та перекладання з хворої голови на здорову. 

З найкращими побажаннями,

єдиний кандидат від об’єднаних сил опозиції – «Свободи» та «Батьківщини» - у виборчому окрузі № 215 

Андрій Іллєнко
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.