Закон один для всіх

02 березня 2013, 15:53
Власник сторінки
Глава Наблюдательного совета «Института правовой политики и социальной защиты», Нардеп VI-VII созывов.
0
2032
Закон один для всіх

Сьогодні в ЗМІ все частіше стала з'являтися інформація про те, що я є нібито "депутатом-сумісником".

Сьогодні в ЗМІ все частіше стала з'являтися інформація про те, що я є нібито "депутатом-сумісником". Здогадуюся, кому так кортить видавати бажане за дійсне, але зараз не про це. З усією відповідальністю заявляю, що поширена інформація не відповідає дійсності. Обравшись народним депутатом, я, як того і вимагає законодавство України, призупинила нотаріальну діяльність у встановлений законом термін. Для окремих "видатних юристів" хочу нагадати норми закону:

Відповідно до ст. 3 Закону України «Про нотаріат» нотаріус не може займатися підприємницькою, адвокатською діяльністю, бути засновником адвокатських об’єднань, перебувати на державній службі або службі в органах місцевого самоврядування, у штаті інших юридичних осіб, а також виконувати іншу оплачувану роботу, крім викладацької, наукової і творчої діяльності.

Приватний нотаріус може призупинити свою нотаріальну діяльність в порядку, визначеному Законом України «Про нотаріат».

Зокрема, на підставі п. 7 ст. 29-1 Закону нотаріальна діяльність приватного нотаріуса тимчасово зупиняється на час дії таких обставин, а саме:

«7) у разі обрання нотаріуса на посаду, зайняття якої несумісне зі здійсненням нотаріальної діяльності.»

Отже, в зв’язку з обранням мене народним депутатом України, мною було подане відповідне повідомлення до Головного управління юстиції в м. Києві про тимчасове призупинення моєї нотаріальної діяльності та про укладення договору про заміщення з іншим нотаріусом, про що свідчить Наказ Головного управління юстиції в м. Києві від 28.11.2012 року за № 2973.

На підтвердження, викладаю копії документа. До речі, наскільки мені відомо, інші колеги, про яких також пишуть ЗМІ як нібито про сумісників, також у встановлений законом термін та спосіб, призупинили діяльність, яка є несумісною з діяльністю народного депутата.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ирина Бережная,Ірина Бережна,Iryna Berezhna,депутати-сумісники,нотаріус,Закон «Про нотаріат»
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.