Гроші не можна їсти

28 травня 2013, 15:39
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
790

Треба рятувати українські ліси!

Коли буде зрубане останнє дерево, коли буде отруєна остання річка, коли буде спійманий останній птах, - тільки тоді ви зрозумієте, що гроші не можна їсти. Індіанська приказка.

Зареєстрував законопроект, який встановлює заборону на проведення в Україні суцільних рубок та вивезення за кордон деревини та пиломатеріалів. Певен, не потрібно довго пояснювати, чому мені спала на думку ця ідея. Бо всі ми були свідками тотальної вирубки лісів на моїй рідній Чернігівщині, Львівщині, Івано-Франківщині, в мальовничих Карпатах, у Чернівецькій, Черкаській, Тернопільській, Рівненькій та інших областях, яка останнім часом набула неймовірних масштабів. Якщо раніше лісове господарство України поставляло деревину меблевим фабрикам, будівельним організаціям, шахтам, бюджетним установам тощо, то сьогодні ліс повністю йде на експорт як необроблена деревина. Через це знищуються та зупиняються сотні переробних підприємств, ліквідовуються тисячі робочих місць, Україна недоотримує значні суми прибутку та перетворюється на сировинну базу для інших держав. Хочу припинити це та радикально змінити ситуацію на користь України. Саме тому запропонував ввести мораторій на експорт деревини, дозволивши її вивіз лише у вигляді готової продукції, в тому числі, меблів. Це зупинить розорення деревообробних підприємств, збереже робочі місця, зменшить масштаби вирубки лісу. Друзі, ви мене підтримуєте?

Олег Ляшко
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,законопроект,РПЛ,Олег Ляшко,мораторій,liashko,ліс,вирубка лісів,деревина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.