У передчутті війни

26 серпня 2013, 14:34
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
4252

Світ на порозі нової великої війни - у Сирії

США та їх союзники - Велика Британія і Франція - знову рвуться у бій. Привід: використання сирійською владою хімічної зброї проти мирного населення. Поки, правда, не доведено, хто її використовував - влада чи повстанці. Однак у Білому домі "майже не сумніваються, що хімзброя була застосована урядовими військами". 
Хто не пам'ятає, приводом для військового вторгнення в Ірак був пошук ядерної зброї, яку, за даними ЦРУ, виготовляв режим Саддама Хусейна. Ядерних боєголовок чи хоча б натяків на них так і не знайшли, а от Ірак з його нафтою захопили. Тепер там суцільна "демократія" - щодня від терактів і міжусобиць гинуть сотні людей. Те саме в Лівії, де союзники повалили диктаторський режим Каддафі.
Як бачимо, немає нічого нового під сонцем: приводом для загарбання Гітлером Польщі і початку Другої світової війни став напад начебто польських солдат (а насправді переодягнутих у польську військову форму есесівців) на радіостанцію у прикордонному німецькому Гляйвіці. Тоді ж, у 1939 році, радянські війська почали війну з Фінляндією. Приводом до неї був артилерійський обстріл начебто фінськими "мілітаристами" радянської території. Насправді, як свідчать розсекречені архівні документи, радянська артилерія розстріляла своїх.
Хто хоч трохи знає арабський світ і його історію, той має усвідомлювати, що війна з Сирією може мати далекосяжні і непердбачувані наслідки. Круговерть цієї війни може втягнути півсвіту.

Олег Ляшко, 
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,Ляшко,РПЛ,Сирія,Радикальна партія,Олег Ляшко,РП,пр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.