Як починалися майдани!

11 січня 2014, 12:30
Власник сторінки
Політолог-бродяга.
0
266
Як починалися майдани!

25 років потому або принцип скользящего члєна.

Потрапила на очі така сяка книжечка 1988-го року видання, в якій зібрано більш десяти доволі цікавих публікацій з тодішнього самвидаву. Молодь того вже не знає, але старі люди можуть пригадати, яка тоді була політична активність, створювалися партії, суспільні рухи, мітінги, тощо. Засканував кілька сторінок, які на мій погляд видалися найцікавішими. Перша стаття - це гумористичне оповідання якогось молодого хлопця, який весь вільний час проводив на всіх цих мітінгах, сейшенах і прочих майданах. Оповідання пересипане великою кількістю тодішнього молодіжного сленгу і тому наприкінці додається невеличкий словничок для тих, хто не дуже розуміється на тій мові.


Друге оповідання більш підходить до рубрики "Православіє Гойловного Мозку"
Це тіпа стінограми засіданя якогось "Союза Віруючих Комуністів", на якому пропонується запровадити принцип "скользящего члєнства"
"Вот наш друг Денисюк. Он член всех групп одновременно, но должности в каждой группе у него разные. Вот он и есть скользящий член. Какой-какой член? - встрепенулся автор "Обращения". Но ему никто не ответил. Все голосовали ЗА"
(кінець цитати)
 Ну і третя стаття - це вже доволі солідне наукове дослідження якоїсь докторині наук Литвинової, в якій аналізуються негаразди Радянської національної політики, яка базувалася (за словами автора) на пригнобленні слов'янської (в основному російської) частини населення СРСР і навпаки, наданні безмежних привілеїв національним окраїнам. Авторша прогнозує великі неприємності для подальшого розвитку країни, якшо така політика буде зберігатися й надалі. Цікаві деякі факти, неведені нею стосовно військово-історичної політики в республіках:
"Падение удельного веса наций, отличающихся наибольшим военно-историческим опытом, может осложнить решение военно стратегических задач. Перепись населения 1979 года подтверждает прогнозы американских ученых, что с 2000 года Советская армия станет преимущественно мусульманской.
.................
Военные подвиги каждого из ГСС - киргизов отражены в республиканской научной и художественной литературе, воспеты в музыкальных произведениях, кино, живописи. А вот о подвигах 260 ГСС Смоленской области известно гораздо меньше. Наши далекие потомки будут удивляться: почему не воевали с фашизмом многочисленные в ту далекую эпоху русские, тем более, что война шла на их территории. А если и воевали, то почему не осталось никаких следов в научной литературе?"
(кінець цитати)
Всі сторінки одним файлом можна взяти тут
[url]http://turbobit.net/rm10yhswy7ia.html[/url]
Розмір архіву 13 мБайт
Формат - jpg

Ну і наприкінці невеличкий історичний онегдод:
На уроке литературы.
- Дети, какой исторический персонаж принял смерть от коня своего?
Вовочка, оторвавшись от журнала для взрослых:
- Екатерина Вторая!
- Как Екатерина Вторая?!
- Вы бы, Марья Ивановна, такое приняли - сразу бы лопнули, а она еще терпела...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.