Диктатор

10 січня 2014, 10:30
Власник сторінки
Dolce far niente
0
321

і штурмовики


У всі часи знаходились люди які намагались захопити чи утвердити свою владу через насильство. 20 століття стало вершиною розвитку цього явища.

В 1917му році на уламках колишньої «тюрми народів» в колишній столиці Російської Імперії владу захоплює угруповування під назвою РСДРП на чолі з В.І. Леніним (Ульяновим). Для утвердження своєї влади Леніним і Ко використовувались різні методи – пропаганда, Красная Гвардія… Проте головним засобом який допоміг більшовикам утвердити свою владу був ВЧК.

ВЧК впровадив позасудові розстріли і терор. ВЧК проводив масові грабунки (контрибуція) і взяття заручників. Без ВЧК режим більшовиків довго б не протримався.

В іншій державі світу в 1921му році іншим спраглим до влади диктатором була створена подібна організація, SA-Sturmabteilung, „штурмові загони». Навідміну від ВЧК в SA не брали любого кримінальника і бандюка, і таких грабунків як в Росії там вдалося уникнути. Проте функція їхня була тасама – терор, позасудові розправи, залякування з метою утвердження влади.

Підсумовуючи можна стверджувати. Влада диктатора грунтуєцця головно на насильстві. Вагоме підґрунтя для їхньої влади має і пропаганда, і інші речі… Проте насильство і страх є головними засобами до легітимізації влади диктатора.

 

Згідно дослідження Інституту Горшеніна проти активістів Євромайдану, проти опозиційних депутатів і журналістів сьогодні діють чітко вишколені, фінансовані і непогано скоординовані штурмовики проросійськи орієнтованих яструбів в оточенні Януковича. Їхня мета – відвернути Захід (тобто весь світ) від України з метою остаточного поширення і домінування на територію України впливу Росії. Про це йде мова в детально проаналізованому ІГ домовленостям Януковича-Путіна від 17 грудня. Зокрема експерти відмічають що за всіма нападами на активістів, підпалами їхніх автівок, стоять «яструби» Януковоча.

Завдання-максимум цих «яструбів» - довести стратегічно ситуацію до введенням Заходом санкцій проти Януковоча і його найближчого оточення у владі і бізнесі. У випадку успішності плана «яструбів» для Януковоча залишицця лише один вихід – втягнення України в Тайожний саюс і «білорусизація» її. «Яструби» в оточенні Януковоча сподіваюцця домовитись (чи уже домовились) з росіянами про неконфліктний розподіл сфер для спільного грабунку України і українців. ІГ відмічає також що в останні місяці в оточені Януковоча відбуваєцця явне порушення балансу на користь «яструбів», і тому Януковичу потрібно терміново «виправити баланс».

 

Деякі моменти аналізу ІГ видаюцця дещо суперечливими. Наявність добре підготовлених бригад «штурмовиків» не викликає жодного сумніву. І те що вони  створювались не один день теж правда. З огляду на кримінальний характер Донбасу і Криму твердження що деякі з них створені ще у 90і роки теж викликають довіру. І те що ці бригади готувались під вибори-2015 теж логічно. Судячи з інформації ряду ЗМІ ці загони добре фінансовані і координуюцця місцевою владою ряду регіонів Південного ходу, зокрема владою Харкова і Одеси. Всього за місяць Євромайдану штурмовики встигли провести не один десяток акцій прямого насильства – підпали авто, захоплювання квартир і будинків активістів Майдану.

 Що викликає сумнів - так це теза про те що ці бригади штурмовиків набрані і підготовлені виключно на території України, і українськими силовими відомствами. В ситуації коли навіть з найвищого керівництва ПР і України нерідко проходять витоки інформації сформувати і підготувати ці загони без витоку інформації мало ймовірно. Тому найбільш логічним виглядає що ці «бригади штурмовиків» сформовані і підготовлені за вагомої участі партнерів «яструбів Януковоча» в Росії.

Про ймовірний розвиток ситуації. Чи матимуть успіх акції терору цих «штурмовиків»? Сумнівно. З різних причин, найвагоміша – на відміну від Білорусі, в Україні є величезні регіони з компактним патріотичним українським населенням. Росія звісно давно усвідомила цей фактор і завчасно почала пропаганду з очорнювання населення західних регіонів України, і навіть жителів Києва. І добилися певного успіху в промиванні мізків жителів Росії і українського Південного Сходу. Проте що з цим їм робити далі - невідомо. Щоби їх «переламати» цю ситуацію (фактор ЗУ і Києва) потрібний більш вагоміший інструмент, подібний до суміші Армії і МГБ як у часи Сталіна. Потрібні сотні тисяч вбитих, ув’язнених і висланих в Сибір. І потрібне мовчазне спостерігання за цим всім Заходу. Ні одного з цих всіх факторів у «яструбів» Януковича немає. Відвернути Захід від Януковича з метою введення його в орбіту Кремля і зробити його прямим провідником російських інтересів можливо, це уже відбувається. Проте Янукович це ще не вся Україна.

Чим це обернецця? Великим репутаційним ударом по Януковичу, його «сімї», і по Росії. Наголошую – в Україні відбудецця удар по репутації лише Януковича і його особистої кліки. Відносно Росії – удар відбудецця по репутації усієї  Росії і усього російського народу. Це уже відбуваєцця.

І ще один нюанс. Недивлячись на всю підготовку, неофіційний характер "бригад штурмовиків" Януковича робить їх несдостатньо контрольованими і ефективними. Підрозділи МВС, навіть з найбільш лояльних і проросійських регіонів теж є непідходящим інструментом для довготривалого терору (залякування) українського народу. А оформлення штурмовиків в іще один силовий держорган є неможлива в силу різних причин. Пат.

P.S. Не втримався:)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.