Хабарник переводить стрілки або в Міноборони є документи про корупцію в ліцеї?

24 грудня 2013, 13:36
Власник сторінки
Я той народ, Якого правди сила Ніким звойована Ще не була.
0
Хабарник переводить стрілки або в Міноборони є документи про корупцію в ліцеї?

В Департаменті науки і освіти Міноборони у генерала Толока є документи, що можуть цікавити не лише Міністра оборони Лєбєдєва, а й Києво-Святошинський суд. Йдеться про вступні роботи абітурієнтів-2013

Чи вже сидить за гратами генерал Романенко, якого СБУ і прокуратура в липні цього року зловили під час отримання 5 тис. Доларів США? Таким питанням опікуються офіцери Збройних сил та інші громадяни України, які заявдяки широкому висвітленню у ЗМІ корупційної епопеї генерала Романенка, начальника ліцею Богуна, ознайомлені були з багатьма подробицями цієї брудної корупційної справи.


Насьогодні вже відбулося близько 8 судових слухань у справі генерала-корупціонера. Справа слухається колегією сіддів у Києво-Святошинському суді.


Спочатку підсудний Романенко Д.В. активно змінював адвокатів. На запитання з якою метою Романенко це робить, він не міг чітко пояснити. (Данило Володимирович попри те, що очолював елітний навчальний заклад, не вміє вільно розмовляти державною мовою, тому на суді відповідає переважно суржиком, до того ж — доволі не внятно).


З його слів, виходило, що адвокатів він змінював для покращення захисту.


Учора, 23 грудня, відбулося чергове слухання. Суд слухав свідчення основного свідка, вчительки Кушніренко. Саме через неї передавались 5 тисяч доларів США для Романенка.


Як засвідчила сама пані Кушніренко в суді, Романенко особисто написав їй на паперці — 5 000 доларів. Вона лише запитала: “Чи цього буде достатньо”.


Отримавши 5 тисяч доларів США від дяді хлопчика (абітурієнта) з багатодітної родини, вчителька Кушніренко несла їх для Романенка. Саме тоді її затримала СБУ.


Провівши певні слідчі дії, фахівці СБУ дали їй конверт з уже поміченими доларами, які вона принесла Романенку. Саме під час передачі доларів від Кушніренко Романенку СБУ і затримала начальника ліцею Богуна.


Та повернімося до суду. Доволі дивного. На останньому слуханні захисник Романенка питав свідка-вчительку... (Ви не повірете)... про її інтимне життя! Суд, звісно, зробив йому зауваження і відхилив таке запитання, як таке, що ображає свідка.


Далі захисник Романенко у стверджувальній формі “запитав” Кушніренко про її “хабарництво”! Звісно, суд також відхилив це запитання як таке, що не стосується судової справи.


Зі сторони виглядало, що захист намагається “перекласти з хворої голови на здорову” або відбувається так зване переведення стрілок.


Але кінцівка судового слухання “була ну просто жесть!”


Захист Романенка звинуватив у провокації підсудного на хабар... кого б Ви думали? Українських розвідників (!!!). Суд відхилив і це дивне клопотання.


Не задовільнила колегія суддів і клопотання захисту Романенка, щодо залучення до справи ніби-то роздруківок мобільних переговорів третіх осіб. (Цікаво, чи мають право адвокати на такі дії?)


Отож, пристрасті у Києво-Святошинському суді кипіли не жартівливі.


Втім, суд розглядає лише один фрагмент: хабар у 5 000 долпрів США лише за одного вступника. Тим часом, у Департаменті військової освіти і науки, у начальника цього департаменту, генерала Толока зберігаються вилучені військовою комісією всі вступні роботи абітурієнтів.


Саме там якнайкраще видно всі можливі виправлення вступних робіт, про що заявляли громадські діячі як від Ліцею Богуна, так і від Спілки офіцерів України та Офіцерської громадської ініціативи “Чисті погони”.


Тож запитання, чи доповів начальник Департаменту генерал Толок Міністрові оборони Лєбєдєву про ті виправлення екзаменаційних робіт, про результати роботи комісії, що перевірила Київськиї ліцей Богуна після того, як СБУ і прокуратура зловили на хабарі Романенка?


На останок, генерал-майор Романенко Д.В. і досі рахується начальником Київського військового ліцею Богуна попри те, що у ЗМІ було докладно висвітлено всю хабарну історію. Зокрема, й тут http://bezopasnost.org/page12.aspx (Кольору долара лампаси).



Ігор Рудич, журналіст,

інформаційний координатор

Офіцерської громадської ініціативи “Чисті погони”

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.