ЄВРОМАЙДАН. День другий. Дощ. Люди (багато фото і відео) (Перепост)

23 листопада 2013, 07:32
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
456

Як там далі не піде, бо приводів для занадто великого оптимізму все ще немає - а від сьогоднішніх наших співгромадян я в захваті. Кілька годин стояти під дощем, пізньої осені, за температури лише +5

Олена Білозерська: Знаю, як треба!



ЄВРОМАЙДАН. День другий. Дощ. Люди (багато фото і відео)

Posted on 2013.11.23 at 01:30
Tags: , IMG_5046

Як там далі не піде, бо приводів для занадто великого оптимізму все ще немає - а від сьогоднішніх наших співгромадян я в захваті.
Кілька годин стояти під дощем, пізньої осені, за температури лише +5, з мокрими ногами, бо Майдан зараз суцільна калюжа, і лишитися стояти на ніч - це треба ДУЖЕ не любити владу.


До зібрання непомітно повертався дух Майдану 9-річної давнини . Над натовпом майорів одинокий помаранчевий прапор "Так Ющенко!" - зберігав же хтось 9 років... Причому був не обдертий, схожий на новий. Одна жінка спеціально принесла дощовик, щоб комусь його подарувати.

Дуже багато людей було у дощовиках - підготувалися добре. Кожен другий - з термосом і бутербродами. Всі веселі і не заморені, бо трошки на адреналіні. Всього народу - ніяк не менше 3-4 тисяч.

IMG_5080

Політики поводились виважено і ненав’язливо. Кожен з лідерів опозиції виголосив по короткій промові з даху вчорашньої ударівської машини-озвучки, тільки сьогодні символіки "Удару" на ній уже не було - лише символіка Євросоюзу і гасло "Україна - це Європа!". Лейтмотив їхніх промов - що завтра нас має бути вдесятеро більше, ніж сьогодні, а післязавтра, 24 листопада, має відбутися стотисячний Євромайдан. Але при цьому треба розуміти, що це лише перший крок, а мета буде досягнута, коли буде новий президент і новий уряд.
Також Яценюк (зі слів учасників акції, бо сама я в той момент була на оглядовому майданчику, звідки було погано чути) згадав про річницю - 50 років від дня убивства президента Джона Кеннеді. Щоправда, яким чином це може стосуватися нашого президента, він не уточнив, бо він толерантний :)

Народний депутат Володимир Ар’єв озвучив вимоги мітингуючих:
- вимагати від Януковича поїхати у Вільнюс і підписати угоду. ("Віктор Федорович, ти Україну не в карти виграв!");
- відставка уряду Азарова;
- звернення від опозиції до керівників ЄС і США із закликом ввести санкції проти Януковича і його оточення.

Далі політики пішли і віддали високу трибуну людям. Весь вечір з даху машини виступали активісти - відомі й не дуже, з Києва та з інших міст. Ведучим був лідер "Спільної справи" Сашко Данилюк, він дозволяв собі вислови на адресу біло-синіх, які не дозволить собі жоден політик, тут ми їх повторювати не будемо - почуєте на відео.



Партійних прапорів, як і вчора, не було - лише державні і прапори ЄС. Прекрасна ідея, до речі - якщо партійні прапори дратують людей, а державні залюбки використовує влада - ходити з прапорами Євросоюзу. І нікому не прикро. Сашко Лірник, до речі, сьогодні під час свого виступу озвучив ідею своєї дружини - зробити спеціальний прапор, де замість зірочок ЄС будуть маленькі тризуби :))

Були музиканти, співали якусь політичну пісню у стилі реп. Молодь танцювала, гойдала великий прапор ЄС з тризубом посередині (теж гарний варіант).

Я сьогодні подолала свою нелюбов до публічних виступів і теж сказала кілька слів, заодно й зробила кілька гарних фото- і відеоракурсів з даху машини. Казала про те, що якщо хтось не довіряє окремим опозиційним політикам або опозиції в цілому, хай сприймає їх як тимчасовий проміжний варіант між хамовладою і кращими політиками. Бо вони демократи і їх через 5 років можна буде переобрати, на відміну від зеків, які міцно вчепилися у свої золоті унітази. Але опозицію не можна просто підтримувати тому що вона опозиція, треба вимагати від них тюрми для нинішніх очільників держави і тотальної люстрації суддівсько-прокурорського корпусу.

В кінці у мене з вуст злетів заклик "хоча толерантність - погане слово, все ж таки давайте трохи толерувати один одного". Сашко Данилюк прокоментував, що, мовляв, правий блогер закликає до толерантності, і сказав, що він за вибіркову толерантність. Цей термін мені сподобався :)



Ось відео мого виступу - на жаль, не з початку, бо від дощу у нас не спрацювала камера. (А в "Радіо Свободи", яка вела пряму трансляцію з Майдану, намокли і зіпсувалися всі мікрофони).

Коли ми вже пішли робити матеріал, молодь встановила на Майдані три намети, які миттєво зніс "Беркут". Зарано встановили - Тягнибок же вчора чітко сказав: щоб не розігнали - потрібно 20 тисяч :)





IMG_4994

IMG_4998

IMG_5000

IMG_5004

IMG_5026

IMG_5035

IMG_5039

IMG_5044

IMG_5045

IMG_5047

IMG_5048

IMG_5049

IMG_5055

IMG_5056

IMG_5057

IMG_5058

IMG_5059

IMG_5062

IMG_5065

IMG_5074

IMG_5079

IMG_5085

snapshot20131122223224

snapshot20131122223806

Foto Tetiana Uliana

Останнє фото by Tetiana Uliana
================================
Реальні Блогери Корра!
Сьогодні о 14й - 15й годині збираємось біля м.Арсенальна. Йдемо до Меморіалу, а потім на Майдан.

Будуть = Гарік Ніконович, Ворог Народу і я. Може ще Стасік Кукарєка як розбужу! :) Приходьте всі! Вчора написав листи =
===
Іра_київ
Лоція
Отто Скорцені
Фейтфул
Стасік Кукарєка
Марія К
Фата Моргана
Мішка Гаммі
Павло Голум
Хімік Органік
Шаперон Руж

Текст такий =
Ти де завтра будеш? Зустрічаюся з Гаріком Ніконовичем біля м.Арсенальна з 14ї до 15ї години. До меморіалу, потім на майдан. Ти з нами?
=========================
Відповіла поки що одна Марічка. Відповідь - "ні"

Мабуть всі вже на Майдані. Слава Україні! Слава Нації! Смерть ворогам!



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.