У міністерстві Табачника не розуміють, що участь студентів у міжнародних олімпіа

30 серпня 2013, 09:36
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
194

У цьому році через реформи Табачника Україна скоротила своє представництво на міжнародних студентських предметних олімпіадах, на яких українські юнаки і дівчата потужно представляють країну

У міністерстві Табачника, мабуть, не розуміють або не хочуть розуміти, що участь та численні індивідуальні й командні перемоги українських учнів та студентів у міжнародних олімпіадах - це престиж країни. І будь-які зміни системи фінансування не мають впливати на такі речі. А от нормальним людям важко зрозуміти, як  може не вистачити коштів на фінансування нашої "золотої молоді"  у міжнародних олімпіадах при тому, що, за даними СБУ, через корупційні оборудки у сфері держзакупівель щорічно розкрадається 35-52,5 мільярдів  гривень бюджетних коштів. 
Отже кошти у країні є, але вони просто нахабно розкрадаються. І змінити цю ситуацію без проведення антикорупційної люстрації та усунення кримінального режиму від влади неможливо. 
Незабаром у Вінницю з 27 Міжнародного чемпіонату з розв’язування логічних математичних задач з Парижу має повернутися наша команда юних математиків. Честь Вінниччини та України представляє команда учнів на чолі з керівником міського центру з інтеграції до європейського та світового освітнього простору Тетяною Збожинською. Цим дітям також довелося збирати власні кошти та жебрати по спонсорам, щоб потрапити на олімпіаду. Держава, чий міжнародний престиж має бути на першому місці, їм нічим не допомогла.
Хочу нагадати, що в минулому році  українські студенти здобули на міжнародних олімпіадах з математики (гран-прі, чотири золоті, 11 срібні, чотири бронзові медалі), астрономії (одна срібна, дві бронзові), програмування (вісім українських команд увійшли в першу десятку), фізики (друге командне місце), хімії (одна золота, чотири бронзові медалі), безпеки життєдіяльності (перше командне, одна золота, одна срібна медалі), страхової справи (одна срібна, одна бронзова), інформаційних технологій (одна срібна, дві бронзові).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,Ткачук,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.