Безробітні вінничани вимушені затягувати паски – грошей не видають.

13 серпня 2013, 10:23
Власник сторінки
депутат Вінницької обласної ради
0
242

Вінничанам потрібно затягувати паски ще тісніше.

Через недолугу політику чинної влади у державній скарбниці катастрофічно не вистачає коштів. У скарбниці закінчилися гроші на допомогу для безробітних, і влада це замовчує.

Мовчать можновладці й про те, що у державному бюджеті країни на четвертий квартал 2013 року взагалі «забули» передбачити виплати усім бюджетникам. А що ж влада? Як, завжди,  кошти, яких катастрофічно не вистачає, вони намагаються отримати за рахунок найменш захищених верств населення.

"Хоч йди та з мосту стрибай разом з дитиною. Центр зайнятості платив мені 860 гривень на місяць, то хоч на хліб та крупи було, якось перебивалися.   Щодня ходжу до банкомата перевіряти картку та чекаю цих копійок, як Бога, а їх немає".

З подібними історіями мені, як громадському діячеві, доводиться стикатися майже щодня. У Держслужбі зайнятості запевняють, що всі необхідні кошти перерахували до казначейства, але коли почнуть надходити виплати звідти, не знають. Не для преси розповідають, що самі співробітники установи сидять без зарплатні.

До того ж в Україні почали масово підвищувати тарифи на воду. Лише за минулий тиждень в частині населених пунктів семи регіонів (у Київській, Сумській, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській, Харківській областях і Криму) ціни підскочили в середньому на 30%. Найбільше – у Харківській області: на 45% - з 6 грн/куб. м до 10,9 грн/куб. м.).   Однак це зовсім не дивує. Адже  економічна політика цієї влади спрямована на задоволення потреб великого бізнесу. Проблеми безробітних, людей з низьким рівнем доходу, пенсіонерів їх не турбують!

Неможливість  задовільнити  мінімальні  потреби (харчування, оплата комунальних послуг та інші) неминуче збільшить соціальну напругу в суспільстві, створить кризу неплатежів та підвищить криміногенну ситуацію.

Щоб не допустити хаосу в країні, партія «УДАР» вимагає негайно виправити ситуацію, яка склалася. Передусім – поновити виплати допомоги по безробіттю. Представники партії мають намір звернутися до Мінсоцполітики та до міських центрів зайнятості із вимогою пояснити причини затримки у виплатах допомоги по безробіттю. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,Ткачук,Станіславенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.