Верховна Рада встановить правила «перевиборів» в округах, де були фальсифікації

29 квітня 2013, 07:59
Власник сторінки
0
246

Ситуація, що склалася нині у Верховній Раді, вже не раз довела, що Партія регіонів не має більшості у парламенті.

Тож партії влади, немов повітря, потрібні додаткові «штики». Очевидно, що трохи «підживитися» регіонали могли б у «проблемних округах» - № 94 (місто Обухів, Київська область), № 132 (місто Первомайськ, Миколаївська область), № 194 та № 197 (Черкаська область) і № 223 (місто Київ). Це саме ті округи, які влада ціною неймовірних фальсифікацій змогла відбити  у опозиції минулого року.

І тут вже, як на замовлення (і чому б це?), Конституційний Суд України своєю ухвалою відмовляє 54 народним обранцям щодо офіційного тлумачення положень закону про вибори народних депутатів. Зокрема, «Ухвалою Суду відмовлено у відкритті конституційного провадження у справі на підставі пункту 3 статті 45 Закону «Про Конституційний Суд України» - непідвідомчість Конституційному Суду України питань, порушених у конституційному поданні, конституційному зверненні».

Отже, це означає, що «банкувати» у встановленні правил, вигідних Банковій, на виборах у «проблемних округах» буде Верховна Рада. І тепер парламентській більшості, що контролюється партією влади, залишається тільки прийняти такий закон про перевибори, який сприятиме регіоналам отримати додаткові мандати. 

Ну, а той факт, що КСУ 4 місяці ігнорував питання «проблемних» округів, свідчить, що влада просто взяла паузу для пресингу реальних кандидатів від опозиції у цих округах. Але партія «УДАР» відповідально заявляє, що разом з іншими опозиційними силами не допустить дискримінації єдиних кандидатів від опозиції на перевиборах. Ми забезпечимо спостереження, навіть на найменших дільницях. На минулорічних парламентських виборах у цих округах виграли представники опозиційних сил, і ми впевнені – така ж ситуація буде і на перевиборах.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,Партія регіонів,уряд,Конституційний суд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.