Іноземні інвестори: з Україною проблемно мати справу

11 квітня 2013, 11:49
Власник сторінки
0
289

На думку експертів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), інвестиційні умови в Україні несприятливі.

На думку експертів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), інвестиційні умови в Україні у минулому році були настільки несприятливими, що у сферу виробництва в нашій державі ЄБРР вклав кошти лише в один проект. Харківському виробнику рекламної продукції UBC Promo виділили 10 мільйонів доларів. Для нашої країни це смішна сума.

В нашу державу кошти в основному вкладають переважно вітчизняні інвестори, які через іноземні кампанії (часто офшорні) повертають кошти в країну, або ж венчурні компанії, які намагаються у короткий термін отримати прибутки із своїх інвестицій і вивести кошти.

Експерти ЄБРР зазначають, що бюрократія і тиск на реальний сектор, корупція і складні закони є ненормальними в контексті розвитку і створюють очевидні для інвесторів проблеми, які заважають поліпшити бізнес-клімат.

Хоча Україна і піднялася в рейтингу Світового банку Doing Business 2012 на дев'ять позицій, все одно на цій шкалі вона знаходиться серед високо-ризикованих країн третього світу.

Як заявив директор з розвитку фінансування в національних валютах і місцевих ринків капіталу ЄБРР Андре Куусвек, кількість інвесторів, охочих вкладати в Україну кошти, стрімко зменшується. Причиною цього є зростання рівня корупції.

Державою, з якою проблемно мати справу, Україна стала за часів правління Януковича. Те, що його авторитарна влада побудована на відкатах та корупції, очевидно навіть для представників міжнародних організацій.

На позитивні зміни в економічній сфері країни та на покращення міжнародного іміджу можна розраховувати, лише усунувши від влади цю злочинну владу. Саме тому одним із пріоритетів діяльності партії УДАР є боротьба з корупцією у владі. Приєднуйтеся до цієї боротьби!

Олег Легеза

Депутат Вінницької міської ради

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: президент,УДАР Віталія Кличка,уряд,Євросоюз,місцеве самоврядування,інвестиції,прем'єр-міністр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.