ЄДНАЙМОСЯ! На захист Гостиного Двору.

02 березня 2013, 20:25
Власник сторінки
0
323

... хочу скористатися конституційним правом громадянки України та звернутися особисто до Віктора Федоровича Януковича.

День 2 березня я прожила не дарма.  Я була на мітингу на захист Гостиного Двору в одному з найкрасивіших місць Києва – на Подолі. Архітектурну ауру цього історично-культурного простору столиці України відчувають усі живі душі – якої б національності люди не були. Іноземці взагалі роззявляють рота, озираючись навколо, ніби  відчувають особливу силу цього місця.

А тепер уявіть собі… Замість унікальної будівлі ХVIII сторіччя зі своїм особливим обличчям, перед нами постане чудовисько зі скла та заліза, у якого є тільки одна ненажерлива мета – гроші.  Складається враження, що Київ  навмисно, цілеспрямовано хочуть перетворити на один величезний  гігамаркет – на доказ перемоги споживацького, міщанського ставлення до життя, до історії, до людини взагалі. Та якщо, наприклад, архітектору, якому доручено реконструкцію пам`ятки історії, Гостиний Двір нагадує «трамвайне депо», це ще не підстава ігнорувати та перекреслювати право киян на свій культурний та освітній куточок.

Я приблизно розумію, як все відбувалося. Хтось дуже хвацький поклав око на більш ніж гектар землі у центрі столиці, підсунув Президенту країни на підпис важливого папірця, мовляв, там все чисто буде, і у рожевих снах вже бачив себе володарем Подолу. Та от тільки не врахував, що подоляни та взагалі мешканці Києва виявилися справжніми патріотами свого міста. Вони кістками ляжуть, але Гостиний Двір варварам від бізнесу не віддадуть – це точно! Настрій людей на мітингу 2 березня це довів.

А зараз хочу скористатися конституційним правом громадянки України та звернутися особисто до Віктора Федоровича Януковича.

                                            Пане Президенте!

Вже майже рік триває акція народного протесту проти перетворення  Гостиного Двору на Подолі на  торгівельно-розважальний центр – і насправді то є тривожна ситуація. Таке місце в Києві – одне й неповторне, улюблене киянами та гостями столиці, бо створює особистий шарм центру міста.  Окрім того, дуже  важливо зберегти первісний вигляд Гостиного Двору, як доказ пошани до історії, як прикмету гарного смаку, як прояв  поваги до самих себе.

Більш ніж тисячу підписів небайдужих киян зібрав мітинг під зверненням до органів державної влади України, до депутатів, політичних партій, об`єднань та організацій, але за Вами, як за Президентом, власне і є заключне слово. Гадаю, що так  само Ви б захистили й історично відомий Дім Юза у Донецьку, якби  хтось забажав  перетворити його на торгівельно-розважальний комплекс.

І ще одне, пане Президенте! Я не політтехнолог, не можу Вам радити за фахівців, але ця ситуація є нагодою довести не тільки мешканцям Києва, але й всім українцям, що Ви приймаєте рішення, прислуховуючись до свого народу. І тому такі рішення повинні бути виконані.

                                                                    

                                                                                             Вероніка Глєбова, блогер
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Гостиний двір
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.