У військових комісаріатах Волині підтвердили класну кваліфікацію

05 листопада 2012, 13:23
Власник сторінки
0
406
У військових комісаріатах Волині підтвердили класну кваліфікацію

Завершилося складання іспитів на присвоєння, або підтвердження класної кваліфікації військовослужбовцями військкоматів Волинської області

У Волинській області завершилося складання іспитів на присвоєння, або підтвердження класної кваліфікації військовослужбовцями об’єднаних районних, міських та обласного військових комісаріатів Західного оперативного командування. У цьому заході взяли участь понад 60 офіцерів та військовослужбовців служби за контрактом, які проходять службу у військкоматах області.
Іспити для присвоєння, підтвердження або підвищення класної кваліфікації тривали упродовж двох днів. Рівень професійних знань та навичок волинських військкоматівців перевіряла комісія Західного оперативного командування під керівництвом під керівництвом першого заступника командувача Західного ОК генерал-лейтенанта Сергія Ніколаєва.
– Військовослужбовці військових комісаріатів Західного оперативного командування, які дислокуються у Волинській області складали іспити у два етапи, – розповів голова підкомісії заступник начальника мобілізаційного відділу центру підготовки мобілізаційних ресурсів управлінняЗахідного ОК підполковник Орест Шишка. – У рамках перевірки теоретичних знань військовослужбовців, було проведено тестування із спеціальної, мобілізаційної  та тактичної підготовки, а також перевірено знання вимог Статутів Збройних Сил  України.
Під час другого, практичного етапу, військовослужбовці військових комісаріатів склали заліки із фізичної та вогневої підготовки. А саме: крос, спринт на 100 метрів, підтягування на поперечині та виконання вправ стрільб з автомата Калашникова АК-74. Слід відзначити, що для проведення стрільб військкоматівцям довелося виїжджати майже за 100 кілометрів – на полігон 51 окремої механізованої бригади до міста Володимира-Волинського.
– Хотів би відзначити організованість та дисциплінованість особового складу військових комісаріатів Волинської області під час роботи кваліфікаційної комісії. Жодних зривів, чи запізнень  у проведенні планових занять та іспитів не відбулося. Переважна більшість офіцерів та контрактників підтвердило власну класну кваліфікацію. А дехто – навіть підвищив свої показники. – відзначив голова комісії генерал-лейтенант Сергій Ніколаєв.
За підсумками кваліфікаційних іспитів комісія Західного ОК Присвоїла класну кваліфікацію «Майстер» начальнику служби захисту інформації Волинського ОВК майору Віталію Рудницькому. Підтвердили  класну кваліфікацію спеціаліста 1 класу 15 військовослужбовців. У тому числі й військовий комісар Волинського ОВК полковник Віталій Чурай. Ще вісім осіб підвищили свої результати і рішенням комісії їм було  присвоєно класну кваліфікацію спеціаліста 1 класу. Класну кваліфікацію спеціалістів 2-го та 3-го класу підтвердили, відповідно,  17 та 4 особи.
Наша довідка:
Загалом у Західному ОК до іспитів на присвоєння, або підтвердження класної кваліфікації у цьому році допущено близько 600 військовослужбовців. Цей процес у поточному році набув особливої уваги з боку керівництва військових колективів. Тим більше, що за класні кваліфікації 2-го, 1-го класу та майстра передбачена грошова надбавка, а це, у свою чергу, є матеріальним стимулом для військовослужбовців щодо розвитку та удосконалення професійної майстерності.

підполковник
Володимир Скоростецький,
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: область,Волинь,Збройні Сили України,Західне оперативне командування,військові комісаріати,класна кваліфікація. військовослужбовці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.