Питання блогеру Старий Угринів

21 вересня 2012, 07:55
Власник сторінки
0
387

Щодо квотування

Ви вчора мене вже майже загітували голосувати за Свободу, але протягом нашої розмови виникло одне питання (я вже не став вчора його задавати) - Як на практиці буде здійснюватися квотування місць в органах державної або місцевої влади за національною ознакою? Щось я не можу цього уявити.
Ну, припустимо, провели в нашому районі люстрацію, розігнали корупціонерів (бо там дійсно все корумповані), з'явилося, наприклад, сто вакантних посад.
Припустимо у мене є і відповідна освіта, фах і досвід роботи, і я вирішив взяти участь у конкурсі. Пройшов тестування на детекторі брехні, всі необхідні співбесіди, вже відчуваю себи держслужбовцем, і тут мені кажуть - вибачте, але Ви нам не підходите, тому що ви українець ... Справа в тому, що поки Ви влаштовувалися, ми взяли на роботу кілька українців і у нас квота по українцям вже заповнена. От якби ви були циганом, ми б Вас взяли, оскільки у нас в районі живе один відсоток ромів і ми тепер шукаємо на цю посаду якогось рома з такою освітою і фахом, як у Вас ...
Може я чогось не розумію, але поки по іншому уявити цю ситуацію не можу.
Ну і ще одне. Не хотів писати, але напишу.
У мене є донька, Софія. Але ми в родині називаємо її не Софійка, а Сонечка, тому що це співзвучно з українським словом сонечко, а вона дійсно для нас як промінь світла в темному царстві. Знаєте, не дай боже, якщо до мене, тим більше до неї, підійде представник якої небудь партії або організації і скаже, що вона повинна пакувати валізи і їхати в Росію ... Бо я йому вкажу такий напрямок, Ви здогадуєтеся, куди.
Я думаю, Ви розумієте, чому я про це сказав, може це був поодинокий випадок, може комусь просто нема чого було робити, але як кажуть "осадок неприятный остался" ...
А в усьому іншому я з Вами згоден, Ви дуже грамотно і дохідливо пояснили мені всі положення програми Свободи, дякую.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.