Молчание – знак презрения?

11 квітня 2012, 21:31
Власник сторінки
политикановед
0
643
Молчание – знак презрения?

Почему Ініціативна група «Першого грудня» не желает прислушиваться к гражданам Украины?

В Корр-блоге «“Перше грудня” чи 1 квітня? (Який може бути діалог, якщо Коментування вимкнено?!)» я уже выразил удивление тому, что на странице http://1-12.org.ua/ отсутствует возможность общения посетителей сайта с представителями организации.
Когда же я увидел страницу http://www.facebook.com/1grudnya, то подумал, что диалог, возможно,  запланирован здесь. Однако, ожиданиям – моим и других посетителей – не суждено было сбыться.
Складывается впечатление, что (созданная 22 января) страница задумана как доска объявлений. За это время свои записи оставила едва ли дюжина гостей (как водится, люди выставляют либо ссылки, либо развернутые междометия).
Но вот важный вопрос от Олександра Тертичного (11 марта):
«Де можна довідатися про алгоритм скликання Круглого столу? Яка ідея покладена в основу? Хто входить до Оргкомітету?» Подобный вопрос по электронной почте задавал и я, но ответа не последовало. 
За день до открытия Круглого стола Сергій Трегубенко написал: «Шановні члени групи, ваша ініціатива далеко не перша, але може стати першою, котра замість безславного кінця зможе стати потужним інструментом розвитку суспільства.
...я прошу дослухатися до мого прохання перетворити Національний круглий стіл в постійно діючий орган, відкритий для критики і вдосконалення... Все залежить від того, що буде далі – якщо вам можна буде внести пропозиції покращення, якщо ви виявитесь здатними відрізняти світоглядне зерно від полови, якщо виявитесь здатними накопичувати та поширювати мудрість, то честь вам і хвала – ви станете тими, хто забезпечить розвиток суспільства.
А ні, то станете черговим прикладом того, як робити не потрібно. Щиро сподіваюся саме на перше і бажаю вам всіляких успіхів на наше спільне благо».
В понедельник, два дня назад Олександр Тертичний снова поставил серьезный вопрос:
‎«5 днів пройшло, від Ініціативи жодного повідомлення про Стіл :( Чутки про проект Хартії, чутки про зустріч з Януковичем... Невже нема кому повідомлення на 2-3 тис знаків зробити?» 
На самом деле, ни на один вопрос, заданный на странице http://www.facebook.com/1grudnya, ответ не поступил. 
Не знаю, должен ли я гордиться тем, что на свою реплику: «К сожалению, я не понимаю сути Инициативы» Ініціативна група "Першого грудня" дала следующий совет: «Докладніше для п. Володимира: http://1-12.org.ua/deklaratsiya». Но за моим вопросом стоит как раз неспособность понять, что написано в «Декларации».

Безразличие  Инициативной группы "Першого грудня" к обращениям соотечественников вызывает, как минимум, недоумение. Когда заявления граждан игнорирует чиновник, мы понимаем, что в этом его природа и пытаемся бороться с бюрократизмом (за которым часто скрывается коррупция). Но когда безразличие к людям проявляет общественная организация, впору развести руками. Как согласуется это с заявленным в «Декларации»:
 «відновити чесну, фахову та продуктивну розмову навколо життєво важливих його проблем, давши волю творчій ініціативі людей;
гарантувати в цій дискусії право голосу всіх сегментів суспільного життя...».
Или, как и у политиков: слова – отдельно, а их воплощение – отдельно?!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: политика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.