Сепаратистів за грати!

24 березня 2014, 08:38
Власник сторінки
історик, юрист
0
56

ГІ " Права Справа" вимагає від СБУ та Генеральної прокуратури порушити проти учасників зібрання та заступника голови Луганської облради Харіна Є. кримінальні справи згідно діючого законодавства щодо з


Голові СБУ Наливайченку В.

6 вересня у Луганську в приміщенні ліцею іноземних мов відбулося зібрання делегатів т. зв. "донських козаків" у кількості 71 делегата. На зібранні, яке носило закритий характер, був присутній заступник голови Луганської обласної ради Харін Є. Головним питанням цього зібрання було створення на теренах Луганської області т.зв. "округа Всевеликого Войска Донского", керівні структури якого знаходяться у іноземній державі – РФ. Згідно Статуту означеного товариства (п. 25), кандидатура керівника т. зв. "округа" виноситься на узгодження та призначається безпосередньо Президентом РФ., що є фактом прямого втручання у внутрішні справи України.

Згідно п. 8 Статуту "Всевеликого Войска Донского", далі мовою оригіналу: "Войско Донское- самостоятьельное ВОЙСКОВОЕ (!) казачье общество... расположенное на территориях Волгоградской и Ростовской областей в пределах границ, согласовніх с органами гос. власти".

У своєму виступі на цьому зібранні, заступник голови Луганської обласноїради Є.Харін дав таку характеристику ситуації на Україні: " И никто не отрицает: Луганская область -это была территория " Всевеликого войска Донского".Но мы говорим: это территория Украины. Как сложилось, какая сволочь подписала...-это один вопрос. Будем работать в этом поле. Но ваших интересов никто никогда не предавал и не предаст

ГІ " Права Справа " рішуче засуджує подібні висловлювання державного службовця України та участь у подібних зібраннях, мета яких – дестабілізація політичної ситуації в регіоні та зміна існуючи кордонів та суверенітету України.

ГІ " Права Справа" вимагає від Міністерства юстиції України скасувати реєстрацію та заборонити діяльність товариств т. зв. "донських козаків" як таких, що несуть у собі загрозу територіальної цілісності та суверенітету України.

Також, ГІ " Права Справа" вимагає від СБУ та Генеральної прокуратури порушити проти учасників зібрання та заступника голови Луганської облради Харіна Є. кримінальні справи згідно діючого законодавства щодо закликів до насильницької зміни державної влади, територіальної цілісності та суверенітету України.

Крім того, ГІ " Права Справа" вимагає від СБУ та Генеральної прокуратури перевірити зареєстровані об'єднання "донських козаків" щодо відповідності їхньої діяльності задекларованим програмовим засадам згідно норм чинного законодавства України на момент створення незаконних військових формацій на теренах України.

Співголова ГІ " Права Справа" Дмитро Снєгирьов
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.