Яценюк держит слово, данное Майдану. Власть очищается.

15 березня 2014, 10:11
Власник сторінки
медиаэксперт, политический беженец
0
8613

На должности назначаются люди с незапятнанной, чистейшей репутацией...

13 марта в «Урядовом Курьере» появилось интервью Президента Украинской аграрной конфедерации, новоназначенного председателя Совета предпринимателей при Кабмине Украины Леонида Козаченко. 

 

В этом и других интервью последнего месяца Козаченко рассказывает о том, как теперь будет осуществляться контроль за отношениями власти и бизнеса, о том, как теперь все будет, как все обновится…

В каком положении находится аграрный сектор – всем известно. Кто до такого состояния аграриев в стране с колоссальными сельскохозяйственными ресурсами довел – неизвестно. Мифическая «банда».


Короткая справка. 

Новый председателя Совета предпринимателей при Кабмине Украины являлся вице-премьером по аграрным вопросам правительства Кинаха.

Потом был советником Ющенко.

С 2002 года - президент Всеукраинской общественной организации "Украинская аграрная конфедерация".

С 2010 года - председатель Совета предпринимателей при Кабинете Министров Азарова.

И вот – новое лицо в Кабмине. Встречайте… Козаченко.

Перед вами письмо президента украинской торговой ассоциации Баленко Верховной Раде.


Как следует из письма, именно Козаченко Л.П. «в непростые времена  управления страной прошлым Правительством Украины способствовал недопущению принятия / или отсрочке во времени анти экономических законов…»

Так вот благодаря кому бизнес выживал до последнего времени!

Козаченко был назначен на старую должность. И занялся… старыми делами. Начал спасать бизнес.

Вот две его записки к Правительству. 

Одна касается гипермаркета «АШАН», которого хлопнул антимонопольный комитет:


 

Секретаріат Кабінету Міністрів України

 

 

До Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України звернулося ТОВ "АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ" з проханням надати сприяння у вирішенні наступного питання.

Антимонопольним комітетом України розглядається справа за ознаками вчинення торгівельними мережами, в т.ч. ТОВ "АШАН Україна ГІПЕРМАРКЕТ", порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій.

Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України ретельно вивчивши зазначене питання вважає, що прийняття антимонопольним комітетом неправомірного рішення у цій справі ставить під загрозу здійснення господарської діяльності Товариства, а також залучення іноземних інвестицій у майбутньому.

З огляду на вищевикладене Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України звертається з проханням не допустити формального розгляду справи та надати доручення Антимонопольному комітету України провести зустріч з представниками торговельних мереж, профільних торгівельних асоціацій, Радою підприємців при КМУ, в ході якої обговорити можливі шляхи врегулювання даного питання та недопущення застосування фінансових санкцій до суб'єкта господарювання з боку Антимонопольного комітету України.

 

 

Додаток: звернення ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет  на 2 арк.

 

      Голова Ради підприємців              Л.П. Козаченко

 

 


Вторая – недопустимости повышения акцизов на спиртное и табачные изделия:


                                                                Прем’єр-міністру України

ЯЦЕНЮКУ А.П.

 

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА

 

Від:

Голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Л.П.Козаченка

 

Стосовно:

 

підвищення ставок акцизного податку на алкогольні та тютюнові вироби

     

       1. Суть питання

 

До Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України звернулися Українська асоціація виробників тютюнових виробів "УКРТЮТЮН" та Асоціація "УКРВОДКА", які занепокоєні тими негативними наслідками, що може спричинити прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів», який оприлюднений на офіційному сайті Міністерства фінансів України.

Запропоноване підвищення ставок акцизного податку на тютюнові та алкогольні вироби суперечить вимогам Податкового кодексу України, Бюджетного кодексу України, дестабілізуватиме ринок тютюнової та алкогольної продукції, а також поставить під загрозу стабільність податкових надходжень від діяльності цих галузей.

Зокрема, законопроект порушує принцип стабільності податкового законодавства, визначений статтею 4 Податкового кодексу України, згідно з якою податки та збори, їх ставки не можуть змінюватися протягом бюджетного року, а також механізм перегляду ставок податку, визначений пунктом 4 розділу ХІХ Кодексу, відповідно до якого здійснюється зміна ставок акцизного податку з урахуванням індексу споживчих цін шляхом щорічного внесення до 1 червня Кабінетом Міністрів України до Верховної Ради України відповідного законопроекту.

Крім того, законопроект не відповідає положенням статті 27 Бюджетного кодексу України, якою передбачено, що закони України або їх окремі положення, які впливають на показники бюджету і приймаються після 15 липня року, що передує плановому, вводяться в дію не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим.

       

2. Пропозиції

 

У зв’язку із вищенаведеним Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України звертається з проханням надати доручення Міністерству фінансів України додатково опрацювати зміни до Податкового кодексу з урахуванням пропозицій профільних асоціацій, шляхом проведення відповідних консультацій та вжити вичерпних заходів щодо недопущення прийняття зазначеного законопроекту в існуючому вигляді.

 Леонід КОЗАЧЕНКО                                                           

 

Хотите сказать, что Леонид Козаченко – обыкновенный ликеро-водочно-табачный лоббист, работающий по заказу, десятилетиями отмазывающий кого надо и топивший кого не надо? 

Хотите сказать, что Яценюк не держит слова о «перезагрузке власти»? Не понимаю даже – о чем это вы… 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.