Петро Порошенко як Чахлик Невмирущий ЄвроМайдану. Частина 1.

10 січня 2014, 12:33
Власник сторінки
0
399

Передвісник початку кінця української «революції»...

Чи насправді Петро Порошенко є тим дзеркалом української «революції», як пишуть деякі ЗМІ? Адже, більшість учасників ЄвроМайдану сумнівається і сприймає його як непорозуміння. Один з мітингувальників навіть заявив, що Петро Порошенко швидше за все – це Чахлик Невмирущий, який при всіх владах завжди лізе на барикади, коли відчуває, що на цьому можна заробити політичні дивіденди або вициганити їх, як це було при Ющенку...

Правда, у відомій казці про Чахлика Невмирущого або Кощія Безсмертного головного героя спіткала сумна доля… То ж по аналогії, як стверджують протестувальники, вони вбачають у Порошенку, який рветься на сцену та ховається на барикадах за депутатську недоторканість,  не лідера і навіть не координатора ЄвроМайдану, а передвісника кінця української «революції». 

На цьому фоні, попри старання піар-команди Порошенка, якось непомітною відбулася для громадськості одна подія – поїздка номінанта на президентське крісло та «улюбленця» вінничан, якби не той «Roshen», Петра Порошенка до Галичини.

Як розповідають очевидці, 29 грудня у Львові проходило традиційне недільне Народне віче, у якому взяли участь кілька тисяч людей і на яке напросився Петро Порошенко разом з дружиною Мариною, щоб черговий раз засвітитися перед львівським електоратом Олега Тягнибока. Не було видно на львівському майдані тільки двох собачок Петра Порошенка йоркширської породи – Геракла і Кнопки.

Від такого нахабства у місцевих «свободівців» відібрало мову і у них стався напад. Не встигли відреагувати і націоналісти. Зокрема, ВО «Тризуб» ім. С. Бандери», який закликав «лідерів трьох опозиційних партій публічно засудити дії П. Порошенка і відмовитися від будь-якої співпраці з цим виродком» та «політичною проституткою» (http://r-u.org.ua/?p=5905), давно збирався здійснити публічну акцію – всеприлюдно облити Петра Порошенка зеленкою, щоб той знав своє місце.

poroshenko_-_glavnyy_vrag

Але, завдяки зусиллям міського голови Львова Андрія Садового, стримані галичани зустріли Петра Порошенка як годиться «тепло», як колись у 1939 році радянських визволителів, але були спантеличені тим, що ніким не делегований такий собі позапартійний та позафракційний нардеп Петро Порошенко відкрив львів’янам очі на те, що тільки вони, і ніхто більше в Україні, є політично свідомими борцями за майбутнє України та закликав знову на барикади до Києва.

Бо, як з’ясувалося з виступу Петра Порошенка, тільки львів’яни і ніхто більше спроможні підняти на ноги Схід і Захід. «Бо саме 21 листопада першими «львівянє» вийшли на майдан, разом з киянами», заявив Порошенко. І дякуючи їх міцності духу та твердій позиції, майдани пішли по всій Україні.

І таких «бо» у спічі політика було безліч. Наговорив Порошенко багато, і, згідно його логіки, на фоні героїчних львів’ян всі решта українців з регіонів, які вдень і вночі стережуть ЄвроМайдан, є якісь ущербні та лише антуражом української «революції», а не її рушійною силою.

Під час спілкування з львів’янами Петро Порошенко також хизувався своїм «героїчним» вчинком під час подій на Банковій у Києві 1 грудня минулого року, коли намагався зупинити трактор, за що його похвалила тільки дружина. З його слів, «це була провокація. Вони хотіли продемонструвати, що весь український народ, українські патріоти виглядають так, як ті переодягнені співробітники спецслужб. Нібито українські націоналісти нападають на силовиків, але це не так. Коли мене звідти стягнули бандити і кинули у натовп, який був озброєний ножами та сокирами, жодної неозброєної людини серед тих провокаторів не було, то десятки людей, ризикуючи власним життям, кинулись туди, щоб врятувати Порошенка. Як мені цих людей не любити? Як за них не віддати усе, що можеш. Тому перемога за нами, Божа воля з нами і твердість духу» (http://galinfo.com.ua/news/150450.html).

Правда, є й інша версія розвитку цих подій, про що Порошенко воліє не згадувати. Ось як насправді це відбувалося за оцінками журналістів: «Близько 17.30 на Банковій намагався виступити позафракційний Петро Порошенко. Після того, як він почав розповідати, що біля АП бійку вчинили провокатори, його і нардепа від «Батьківщини» Олександру Кужель, яка стояла поруч, стягнули зі сцени і намагались побити. В політиків полетіли цукерки і монети, повідомляє кореспондент «Вестей» з місця подій». На відео, яке викладено на сайті інтернет-видання «Вести», зафіксовано як мітингувальники відкрито посилали Петра Порошенка на х…, коли він виліз на трактор і не бажали його слухати (http://vesti.ua/strana/27367-na-majdane-pytalis-izbit-poroshenko-i-kuzhel).

Одне тільки забув сказати львів’янам Петро Порошенко, що «Майдан в центрі столиці зараз став перед логічним питанням – що далі? Влада поки не повторює власних дурниць і обрала іншу тактику – повного ігнорування протестувальників. В таких умовах створення якогось довгограючого руху за наслідками кількатижневого стояння на головній площі країни було логічним. Але тепер питання в тому, як саме буде функціонувати новостворене Всеукраїнське об’єднання «Майдан», яке вже встигло обрати власну раду та навіть провести перше засідання. Екс-голова Секретаріату Президента Олег Рибачук був одним з членів координаційного комітету «канонічного» Євромайдану, але до ради «ВОМу», на відміну від Порошенка, не потрапив. Наразі він без зайвих сентиментів називає її недієздатною та дуже критично ставиться до подальшого функціонування Майдану в поточному режимі» (http://glavcom.ua/articles/16412.html).

Передусім, як вважають експерти, апелюючи до львів’ян і закликаючи їх до протистояння з владою, слід було врахувати не поради політтехнологів, а нинішню стагнацію Майдану, неспроможність на конструктив лідерів опозиції та менталітет львів’ян і не нав’язувати своє бажання розвитку подій, які б сприяли лише реалізації політичних амбіцій.

Популістські та безвідповідальні лозунги – це не вирішення проблем громадян, України. Це дорога з одностороннім рухом в нікуди. Адже, «значна частина львівян – це євроорієнтовані, сучасні, демократичні люди, толерантні до інших мов та націй, які вітають багатоманітність. Але все це велика глиба масла, крізь яку дуже легко проходить ніж ультрарадикалізму. Він у меншості, але виступає від ­імені Львова, бо краще згрупований і голос­ніший. У той час як більшість воліють бути пасивними і безмовними» (http://gazeta.ua/articles/opinions-journal/_ukrajinska-derzhava-nagadue-mogilu-v-yakij-zakopani-24-oblasti-a-nad-nimi-kvitne/502946).

Далі буде

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.