Хто побив Тетяну Чорновол: «Свобода», чоловік…?

25 грудня 2013, 11:49
Власник сторінки
0
823

провокація «бойового» крила «Свободи»…

Коли з людьми трапляються прикрі пригоди, то, як правило, в усіх негараздах звинувачують нечисту. Коли опозиційні політики, журналісти та активісти потрапляють у халепи, то тут, чомусь, завжди притягується за хвіст політика і звинувачується влада.

Погано, коли знущаються та б’ють незахищену жінку. Це не чоловічий вчинок та потребує суворого засудження. Але, саме така пригода трапилась з активісткою погрому КМДА та Євромайдану Тетяною Чорновол, котру жорстко побили невідомі нападники.

До речі, це вже не перша прикра пригода з Тетяною Чорновол, яка погано для неї закінчується. Пригадаймо, тільки у 2012 році під час парламентських виборів на неї вилили відро фарби, коли вона виходила з квартири у Львові, а згодом побили на території 120 округу на Львівщині...

Деякі журналісти переконані, що у ситуації з побиттям Т. Чорновол вбачається чотири версії:

По-перше, банальний розбій.

По-друге, полум’яна революціонерка і провокатор по натурі з досвідом «бойової» діяльності у Чечні та УНА-УНСО сама спланувала своє побиття, що здається малоймовірним. Але, журналісти, котрі її добре знають, не виключають цієї версії. Вочевидь, «нападаючі» дещо не розрахували силу, можливо, були на підпитку…

По-третє, одна з можливих версій причин побиття Т. Чорновол – побутова. Зі слів журналістів, подружнє життя у Тетяни Чорновол не склалося. З чоловіком вона живе як собака з кішкою, мають своє життя на стороні. То ж, як вважають журналісти, побиття Тетяни Чорновол – це помста через ревнощі, спровокована її чоловіком Миколою Березовим, який у м. Горлівка очолює міську партію «УДАР».

По-четверте, це провокація «бойового» крила «Свободи» з метою компрометації влади та недопущення затухання Євромайдану. Така версія є найбільш вірогідною, як вважають журналісти. Тим паче, що у «Свободи» подібний досвід є, як і зуб на Т. Чорновол, яка перейшла їм дорогу на парламентських виборах на Львівщині, так само як і нардеп від «УДАРу» Ярослав Дубневич...

Євромайдан отримав перепочинок, а конструктивні перемовини за «круглим столом» з владою не влаштовують опозицію. Створена на Євромайдані нова громадська організація «Народне об’єднання «Майдан» (НОМ) так і не надихнула протестувальників на нові подвиги та революційну активність по захвату адмінбудівель влади, спостерігається політична пасивність в регіонах та в рядах партії, як і в цілому в опозиції. Наступає  криза в опозиційному русі, а президентські вибори лише у 2015 році.

Євромайдану потрібні нові жертви, нова соціальна напруга, оскільки «Беркут» вже не б’є демонстрантів, а у самих активістів Євромайдану – дембельський настрій. Та й політичний рейтинг Олега Тягнибока, який на фоні Яценюка та Кличка впав, потребує поліпшення.

У цій ситуації Тетяна Чорновол має стати саме тією жертвою, якою будуть спекулювати з метою надання нового поштовху вже не Євромайдану, а НОМ та «Свободі», відтісняючи на другий план «Батьківщину» та «УДАР».

Правда, і тут Арсеній Яценюк випередив Олега Тягнибока, першим звернувшись до Генерального прокурора через побиття Т. Чорновол. Як слід було й очікувати, «Батьківщина» відразу знайшла «винних» ще до завершення кримінальної справи, розраховуючи на новий спалах напруги у суспільстві. Зокрема, народний депутат Верховної Ради з фракції «Батьківщина», колишній очільник київської міліції Віталій Ярема, «кваліфіковано» заявив стосовно Тетяни Чорновол: «Вона пояснила в бесіді, що протягом дня вона відвідувала місце проживання Генерального прокурора Пшонки і міністра внутрішніх справ Захарченка і пов’язує ці події якраз зі своєю діяльністю як громадського активіста» (http://zik.ua/ua/news/2013/12/25/yevromaydanivtsi_cherez_pobyttya_chornovol_o_800_rozpochnut_piket_pid_mvs_449626).

Слід зазначити, що останніми роками журналістка Тетяна Чорновол прославилась низкою провокацій, резонансних розслідувань і спростувань з вибаченнями за наклеп, у тому числі і за кордоном. В основному, згадані журналістські «розслідування» стосувалися політичних лідерів, бізнесменів, які були в опозиції до так званого «помаранчевого табору» за що журналісти дали Тетяні Чорновол прізвисько – «Тетяна зливний бачок».

Свого часу Тетяну Чорновол виключили з рядів УНА-УНСО за «провокаційну діяльність». Недолюблюють її не тільки у «Свободі». Не може пробачити Тетяні Чорновол також народний депутат України з фракції «УДАР» Ярослав Дубневич. Свого часу Тетяна Чорновол та Самбірська «Свобода» мало не зірвали Дубневичу депутатство у Верховній Раді, коли викрили його атисвободівську діяльність та корупційні схеми (http://prpravda.in.ua/141-vo-svoboda-zvynuvachuie-hazetu-vysokyi-zamok-u-prodazhnosti.html). Зі слів Чоровол, Ярослав Дубневич «заробляє свої капітали, неймовірні для Львівщини, на корупційних закупівлях державної «Укрзалізниці». (Через фірми Дубневича, частина з яких фіктивна, проходить 1 млрд. грн. у рік)» (http://www.chasipodii.net/article/11320/?vsid=040067543ce11ae55eb2b2b33fa4b7d8).

Відома Тетяна Чорновол і своїм журналістським антисемітським пером. Зокрема, їй приписують заклик УНА-УНСО, коли вона здійснювала передвиборчу агітацію львівського унсовця Андрія Шкіля:

«…Образование и культура будут принадлежать лишь титульной нации, а не свиньям, которые разговаривают быдлячим татаро-мордовским языком. В демократической Украине каждый настоящий патриот будет иметь рабов.

Пусть ледащая быдлота работает, так как москаль — не человек... Он может жить только ради работы на настоящего хозяина — украинца. Не захочет — собаке собачья смерть! Москаль должен добросовестной работой довести свое право жить среди нас.

Молодежь Одессы! У нас есть большое дело — освободить от москальской оккупации наших братьев, которые страдают на Дону и Кубани. Вступайте в ряды УНА-УНСО и положите свою жизнь ради свободы Украины!

Смерть москалям и жидам! Слава героям! Слава Ющенко!» — председатель правления УНА-УНСО Андрей Шкиль. Напечатана во Львове, ул. Дудаева 35, изд-во «Галичина» (http://sxemy.com/publications/?id=430).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.