19 ГРУДНЯ 2013 РОКУ О 13:00 НА МАЙДАНІ ВІДБУДЕТЬСЯ АКЦІЯ СОЛІДАРНОСТІ З..

18 грудня 2013, 16:58
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
249

БІЛОРУСЬКИМ НАРОДОМ. Кривава Неділя в Мінську, коли силові структури режиму А.Лукашенки брутально зачистили Плошчу (так по-білоруськи називається Майдан), сталася рівно три року тому, 19 грудня 2010р.

Олена Білозерська: Знаю, як треба!


Posted on 2013.12.18 at 16:37
Tags:

19 ГРУДНЯ 2013 РОКУ О 13:00 НА МАЙДАНІ ВІДБУДЕТЬСЯ АКЦІЯ СОЛІДАРНОСТІ З БІЛОРУСЬКИМ НАРОДОМ


Belarus_Flag(1991-1995).svg Кривава Неділя в Мінську, коли силові структури режиму А.Лукашенки брутально зачистили Плошчу (так по-білоруськи називається Майдан), сталася рівно три року тому, 19 грудня 2010 року. У третю річницю пам’яті цієї події, 19 грудня 2013 року у Києві відбудеться акція солідарності з білоруським народом.

Ця ніч у Мінську була страшною. Білоруський аналог «Беркуту» бив дівчат та жінок, відбувалися масові арешти, людей судили в закритих судах, за списками. Скільки арештовано тоді було білорусів, ніхто не знає, але офіційно представники Лукашенка заявили, що таких людей більше 600. Після відбуття арешту більше 300 білорусів знайшли у собі мужність надати письмові свідчення про катування, котрим вони піддалися після арешту. Але їхній голос ніде не був почутий. Україна після 30 листопада, коли підрозділ «Беркуту» по-звірячому розігнав студентів, розуміє білоруський біль.

Отже: 19 грудня о 13:00 на Майдані Незалежності на знак солідарності буде розтягнуто великий національний прапор Білорусі. Зі сцени зі словами підтримки виступлять білоруські громадські та політичні діячі, після чого колона білоруських і українських патріотів вирушить по вулиці Хрещатик, далі по вулиці Богдана Хмельницького до білоруського посольства - вулиця Михайла Коцюбінського, 3. Там відбудеться віче, до посольства буде передано звернення з вимогою невідкладного визволення всіх білоруських політв’язнів і проведення вільних виборів.

Слава Україні!
Живе Білорусь!
Слава Нації!


Прес-служба Комітету визволення політв’язнів
Прес-служба Білоруського центру в Україні

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.