Євромайдан і кримінальні «тітушки» Яценюка

17 грудня 2013, 13:33
Власник сторінки
0
438

Яценюк намагається надати Євромайдану затяжний характер і зберегти цю динаміку на 2014 рік

http://vse.rv.ua/sites/default/files/field/image/110713_29prld.jpg

 «Наша відмінність в тому, що вони збирають людей тільки за гроші. За гроші можна вивести скільки завгодно людей. Є тарифи. Є ціла біржа праці» – заявив Олег Тягнибок, порівнюючи свою політичну силу з «Батьківщиною» і «УДАРом» (http://polemika.com.ua/news-132535.html).

Відвертість лідера «Свободи» Олега Тягнибока щодо неспроможності Арсенія Яценюка вивести мільйони людей на Майдан, як це було і у випадку з  акцією «Вставай, Україно!», спекуляції на гаслах Євромайдану та залучення останнім до мітингу «тітушок» та активістів з підмоченою репутацією викликала занепокоєння у найближчого оточення першого заступника голови ВО «Батьківщина» Олександра Турчинова. Оскільки, це наносить шкоду авторитету партії та компрометує її перед зарубіжними партнерами та європейськими політиками.  

З огляду на викладене, як розповідають в кулуарах ВО «Батьківщина», партійцями було проведено неофіційну перевірку вказаної інформації та встановлено низку осіб з числа екс-«фронтовиків» Яценюка, які мають кримінальне минуле або зв’язки з представниками криміналітету, про що не міг не знати Арсеній Яценюк, залучаючи цих людей до партійної роботи.

Сьогодні, як стверджують бютівці, екс-«фронтовики» Яценюка проникли до керівництва ВО «Батьківщина», практично перебравши на себе владу у партії.

Ми не можемо достеменно стверджувати про причетність конкретних екс-«фронтовиків» та їх «тітушок» до організації нинішніх проплачених провокаційних акцій на Євромайдані у Києві та у регіонах, як на це вказував вище Олег Тягнибок. Але до списку партійців Яценюка, які тим чи іншим чином були пов’язані з криміналом, потрапили наступні особи, на допомогу яких, вочевидь, розраховувала чи розраховує команда голови політради Арсенія Яценюка:  

 Миколаївська область  

Мериков Вадим Иванович

Меріков Вадим Іванович, депутат обласної ради і член фракції «Батьківщина», член політради ВО «Батьківщина» (екс-голова обласного партійного осередку «Фронт Змін»), генеральний директор юридичної агенції ТОВ «Феміда-Південь» з 2009 року, майстер спорту (кікбоксінг) та заслужений тренер з боксу. Тісно пов’язаний з нардепом від «Батьківщини» Романом Забзалюком.

Меріков В.І. підтримує тісний зв’язок з відомим у Миколаєві так званим «кримінальним авторитетом» Богомазом Олегом Миколайовичем, який є депутатом Миколаївської міської ради (обраний від партії «Фронт Змін») та президентом Миколаївської боксерської федерації.

Свого часу Меріков В.І. був одним із засновників групи компаній «Сігма-Спорт» комерційного крила чисто боксерської асоціації (2001-2009 рр. – голова правління ЗАТ «Сігма Спорт»). Іншими словами - напівбандитське формування під дахом спортивної структури. «Сігма-Спорт-Ойл» продає бензин, «Сігма-Спорт-Медіа» здає в аренду нерухомість тощо. Реальним господарем всього цього є Богомаз.     

               

Серед бізнесу, що був зареєстрований на Богомаза, це ТОВ «Бізнес інтелект груп», ТОВ «Піраміда», ТОВ «Культмеблі», ТОВ Торговий дім «Наташа М», було і ТОВ «Гурман» в Ялті, бандитський ресторан, який в 90-і роки мав дурну славу.

Свого часу намагався реалізувати себе в місцевій організації Народного союзу «Наша Україна». Восени 2005 року Богомаз О. М. особисто зустрічався з лідером БЮТ Тимошенко Ю. В., в ході якої йому було запропоновано прохідне місце у виборчому списку блоку за 1 млн. доларів США.

У 2010 році Богомаз вступає в члени «Фронту Змін» і стає одним з спонсорів та ключовою фігурою цієї політичної сили.  

Сумська область

Виключили з партії за порушення, чи це чергова технологія?

Депутат обласної ради від «Фронту Змін» Токар Володимир Михайлович, кримінальне прізвисько «Бурсак», підтримує зв’язки з лідерами ОЗУ «Бурдишів», «Сєменнікова», «злодієм в законі» Лисенком С.І. (кримінальне прізвисько «Льора»), кримінальними авторитетами Шептуном В.Д. (кримінальне прізвисько «Пончик»), Шевченком С.Г. (кримінальне прізвисько «Стас»).

 Харківська область 

Давтян Олександр Саркісович. У 2010 році обраний депутатом Харківської облради від партії «Фронт Змін», екс-голова Харківського обласного осередку «Фронту Змін», президент ЗАО «Гостиница «Харьков», ООО «Инвестиционная группа «ДАД». Під час виборів народних депутатів до Верховної Ради України 2012 року був включений у виборчий список ВО «Батьківщини». Подейкують, що сьогодні політичні шляхи з А. Яценюком розійшлися.

Підтримує тісний зв’язок з Хандаміряном С. Г. (кримінальне прізвисько «Самвел»), нібито надавав кошти до злочинного «общаку» на ВТК №12, 18, 100. Деякі зв’язки Хандаміряна С.Г.: Курганцев О. І. (кримінальне прізвисько «Колобок» або «Ципа»), Шеховцов О. С. (кримінальне прізвисько «Чувік»).

Херсонська область

Екс-голова Скадовської районної організації «Фронт Змін» Литвиненко Микола Вікторович 7 серпня 1980 року був притягнутий до відповідальності за ст. 229-6 ч.1 (незаконний придбання і збут наркотичних речовин, а саме – виготовлення і схиляння до вживання наркотичних засобів) КК України.

Екс-голова Новотроїцької районної організації «Фронт Змін» Сердюк Юрій Миколайович притягувався за ст. 367 ч. 2 (службова халатність), ст. 190 ч.1 (шахрайство), ст. 366 ч.2 (службове підроблення, що призвело до тяжких наслідків), ст. 191 ч.5 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Екс-голова Нижньосірогозької районної організації «Фронт Змін» Шмигировський Павло Миколайович притягувався за ст. 175 ч. (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії або інших встановлених законом виплат), ст. 336 ч.1 (ухиляння від призиву за мобілізацією) КК України.

Екс-голова Горностаївської районної організації «Фронт Змін» Лушпай Микола Григорович проходив за ст. 191 ч.2 та ч.3 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Екс-голова Іванівської районної організації «Фронт Змін» Лисенко Василь Маркович притягувався за ст. 336 ч.1 (ухиляння від призиву за мобілізацією), 191 ч.2 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)  КК України.

І це тільки частина списку «бойового» загону колишнього «Фронту Змін» Арсенія Яценюка, яка дає можливість переконатися у криміногенній спрямованості партійного оточення Яценюка, яке він сам і підбирав.

На сьогоднішній день, функціонери з «Батьківщини» ламають голову над тим, щоб не дати розголосу новому скандалу навколо залучення Арсенієм Яценюком так званих кримінальних «тітушок», оскільки це може нанівець звести лідерство опозиції на молодіжному Євромайдані.

При цьому, бютівці розгнівані поведінкою нардепа Петра Порошенка, який «приліпився» до Євромайдану як банне листя. Є підозра, що Петро Порошенко «планував і оплачував» провокаційну акцію біля Адміністрації Президента. Адже, навіть «сам пан Корчинський під час спілкування з журналістами повідомив, що всю цю акцію планував та оплачував шоколадний магнат Петро Порошенко. Спочатку вона мала бути мирним зібранням під Адміністрацією, але коли Порошенко відчув можливість попіаритися на цьому заході, оскільки жодних політиків крім нього там не було, останній вніс необдумані корективи в план дій, що в кінцевому результаті призвело до тяжких наслідків» (http://westua.net/blog.php?rid=3057).

Зі слів бютівці, навіть під час Євромайдану Арсеній Яценюк не забуває про політичну самореалізацію в контексті виборів 2015 року, тому намагається надати Євромайдану затяжний характер і зберегти цю динаміку на 2014 рік. Але, така політична перспектива починає викликає невдоволення у більшості студентів, які були ініціаторами мирного Євромайдану, доки до нього не долучилися політики.

Пригадаймо, як 26 листопада близько 300 студентів Київського Національного університету імені Шевченка зібрались біля памятника Шевченка на підтримку європейських цінностей та підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Тоді, вони, скандуючи «Ми без політики», освистали виступ лідера «УДАРу» Віталія Кличка, який прийшов на мітинг київських студентів (http://www.unn.com.ua/uk/news/1276614-kiyivski-studenti-osvistali-vistup-v-klichka#GNCnX1385468488).

Вочевидь, гасло студентів «Ми без політики» так і не почуте ні Яценюком, ні Кличком, ні Тягнибоком, які своїми діями практично гальмують процес перемовин з владою і стабілізацію ситуації в Україні та якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.