Увага! У Білозерської обшук

12 січня 2011, 15:16
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
614

Саме зараз міліція проводить обшук у Олени Білозерської. Обшук проводиться в рамках крімінальної справи по діяльності «Тризуба» Степана Бандери.


Звісно, що Олена ніякого відношення до "Тризуба" не має і ці події міліції – дешевий тиск на незгодних з офіційною владою.

У Олени вилучена фото-, відеотехника та компьютери, що суперечить закону, але не є підставою для зупинення незаконих дій міліції.

UPD: З повідомлення Олени, міліція прийшла до неї о півдев'ятої ранку.
Зараз іі з адвокатом везуть на допит у Печерській РВВС (вул. Московська , 30). Слідчий – майор Дмитро ЦУРКАН.

О.Ярославцев


PS "Репортери без кордонів" вже мають цю інформацію, але, друзі, треба подальший розголос та підтримка.
Варто зрозуміти, що саме зараз йде по Україні тиск з боку влади на всіх патріотів, незалежно від партійності. Під загрозою кожен з нас.

UPD: 16:00: Уточнення. Обшук проводиться в зв'язку з кримінальною справою підпалу офісу Партії регіонів.
UPD: 16:15 Допит мав початися о 16-тій, але адвокат затримується. Станом на цю годину Олена ще дома, разом з міліціянтами.

======
http://bilozerska.livejournal.com/366310.html
======
Via
Track This
[info]viaaaa at 2011-01-12 12:44 (UTC) (Посилання)
http://romanuke.livejournal.com/45969.html
Говорила щойно з Оленою Білозерською.
Міліція провела обшук у її будинку у звязку зі справою про підпал офісу Партії Регіонів 31 грудня. Олені надіслали лінк на це відео на ютубі, і вона, хоч і засуджувала акцію (іпро що й написала в своєму блозі), все-ж таки розмістила інформацію (як вона пояснила, оскільки факт мав місце).
Вилучили всю техніку, від мобільних телефонів до об'єктивів фотоапаратів - що є прямим порушенням статті 17 Закону України "Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів", у якій сказано: "Службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених ним матеріалів і технічних засобів, якими він користується у своїй роботі".
За словами слідчого, повернуть. коли слідство вирішить, що техніка не допоможе у розслідуванні. Як показує приклад Петра Матвієнка, колеги загиблого журналіста Василя Климент'єва, це може тривати місяцями - у нього вилучили техніку ще 15 жовтня, і досі не повернули.
Таким чином, влада знайшла новий і простий метод заткнути журналіста. Не треба нікого бити, арештовувати - треба просто відібрати у нього всю техніку.
Тим часом, щойно Верховна Рада провалила закон, який вимагав від вищих посадових осіб декларування доходів та витрат, якщо вони перевищують 100 неоподаткованих мінімумів громадян, з чим вас усіх і вітаю.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.