У перший день весни в Києві протестували проти чергової незаконної забудови

01 березня 2011, 18:19
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
552

Акція протесту проти незаконної забудови двору відбулася на вул. Пирогова, 2-б, Хмельницького, 37 у Києві. Місцеві жителі та активісти громадських організацій «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» та Блок соціального партнерства «Порядок і Достаток»

Будують на Пирогова ТОВ «Торговий дім Міжнародної спілки українських підприємців» із залученням компанії «Герц». Будівництво почалося декілька років назад, і весь цей час місцеві жителі намагаються зробити все, аби завадити його завершенню. Ведеться листування із прокуратурою, але – марно. Жодних конкретних результатів та зрушень у потрібну сторону. Члени ініціативної групи надали відповідні документи. У них зазначається, що столичною прокуратурою було вирішено скасувати рішення Київської міської ради від 08.02.07 № 122/783 про поновлення оренди земельної ділянки та продаж цієї ділянки ТОВ «Торговий дім Міжнародної спілки українських підприємців» для будівництва. Проте – будівництво продовжується.

Окрім того, що будівництво позбавляє киян їх прибудинкової території, воно також може зруйнувати пам’ятки архітектури, серед яких – Національний музей медицини України (колишній Анатомічний театр). Від будівельних робіт уже пішли тріщини, а риття котловану може спричинити розмиття ґрунту та пошкодження фундаменту. Також забудовником знищені зелені насадження у дворі будинку. Проект будівництва не погоджено із природоохоронним органом та органом охорони культурної спадщини.

Протестувальники стукали по паркану, намагаючись таким чином «достукатися» до влади та забудовників, аби ті почули їх скарги та припинили будувати. Учасники мітингу були налаштовані рішуче: були спроможні навіть зламати паркан, але цього не сталося. Натомість, охорона будмайданчика встигла викликати міліцію – нібито огорожу вже зламано. Не обійшлося й без інциденту: до мітингувальників вийшов начальник охорони. Місцеві жительки почали кричати, що охорона неодноразово погрожувала їм та навіть била. «А ти пам’ятаєш, як ти мене бив?», - запитала якась жінка. «Це не можна довести!», - викрикнув охоронець … прямісінько у камери десятка присутніх тележурналістів.

«Тут треба побудувати дитячий садок разом із майданчиком», - каже одна з тутешніх жительок.

Нагадаю, нещодавно відновили ще одне незаконне будівництво у столиці – по вул. Гончара, 17-23. Там будують на території буферної зони Софії Київської, що суворо заборонено ЮНЕСКО.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.