Головний міліціянт пакує речі?

14 березня 2011, 20:12
Власник сторінки
Журналист, студент, общественный деятель.
0
632

Сьогодні в Україні розпочалася безстрокова акція проти політичних репресій, переслідувань та протизаконних дій МВС, ініційована Блоком соціального партнерства «Порядок і Достаток».

Мітинги протесту було заплановано у декількох великих містах України. Про її підтримку офіційно заявили понад 30 громадських організацій, серед яких такі відомі як Українська Гельсинська спілка Харківська правозахисна група «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» (КУПР) тощо.

У Києві мітингувальники вийшли до Адміністрації Президента з транспарантами і гаслами «Могильов дискредитує Президента!», «Могильовщину – геть!» і подібними. Мова йшла у першу чергу про те, що порушеними проти організаторів і учасників Підприємницького Майдану справами міністр МВС поставив Президента у стан людини, яка за свої слова не відповідає – адже той привселюдно заявив про справедливість вимог підприємців і пообіцяв, що жодних переслідувань активісти Майдану-2 не зазнають. Натомість підлеглими пана Могильова  сфабрикована сміхотворна справа про нібито пошкодження покриття організованою злочинною групою, очолюваною лідером підприємницьких протестів, Головою правління ВГО «Коаліція Учасників Помаранчевої Революції» Сергієм Мельниченком. Жодної експертизи не проводилося, підписи «комісії» міліція отримала шляхом введення в оману працівників Благоустрою, сказавши, що вони ставлять підписи в якості понятих. Мельниченко, виступаючи на мітингу, показав Могильову «червону картку» і зажадав прибрати його з поля.

Згадали і активістів патріотичних організацій, яких взяли під варту під приводом підозри у причетності до вибухів у Запоріжжі. За свідченнями близьких, їх піддають насильству з метою отримання «потрібних» показань. Активно займається міліція під керівництвом Анатолія Могильова і журналістами – когось затримують без будь-яких підстав, у інших проводять обшук, а третього намагалися звинуватити у … крадіжці трактора. Зрозуміло, що у наш час журналістові без трактора ніяк…

Під час рейдерських захоплень, коли мешканці виходять на захист громадського майна, міліція переважно намагається локалізувати протест замість припинення незаконних дій рейдерів. Пригадали трохи призабуту «справу лікарів» - найкращих хірургів країни тримають у слідчих ізоляторах за звинуваченням у незаконній трансплантації у той час, коли десятки хворих чекають на допомогу.

Тож міліція зайнята вельми важливими справами. І до попередження злочинності руки вже не доходять. Тому злочинність зросла по різним видам злочинів від 25% до 48%. По Україні вільно розгулює людина, яка оголошена у міжнародний розшук. Лише в Росії і Україні Тайванчик почувається вільно і спокійно.

На одностайну думку учасників акції, міністр Могильов не є тією людиною, яка спроможна очолювати правоохоронне відомство. Віддаючи злочинні накази, вимагаючи від підлеглих порушення якнайбільшої кількості карних справ, публічно заявляючи про очікуване кровопролиття під час національного свята він ганьбить Україну перед світом, а Президента перед власним народом.

Тому Могильов має бути звільнений від обов’язків, а резонансні справи, відкриті з порушенням всіх можливих вимог – перевірені прокуратурою і закриті.

Демонструючи своє ставлення до недолугого міністра, учасники організованої «Коаліцією Учасників Помаранчевої Революції» акції розкидали його портрети на дорозі і мітлами почали «прибирати мусор від Президента». Зібрані листки склали докупи і зі словами «з іскри розгориться полум’я» урочисто спалили.

Представники Адміністрації Президента вийшли до мітингуючих і взяли звернення і вимоги, підписані присутніми. Вже після обіду повідомили, що пакет документів знаходиться у заступника голови Адміністрації, а завтра буде у голови. Обіцяли якнайближчим часом прийняти рішення і вжити заходів. А щоб розгляд не затягнувся надовго, ініціатор акції, Голова Блоку «Порядок і Достаток» Олександр Місюра оголосив безстрокове голодування до вирішення проблеми.

- Могильова – у відставку! – скандували учасники мітингу і пообіцяли, що в разі невиконання вимог кількість голодуючих значно зросте.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.