Суд

31 березня 2011, 11:07
Власник сторінки
Цар, ватажок народів
0
631

Журналістів не пропускають до Жовтневого райсуду над суд над політв'язнями. Пустили тільки 4 камери. Чекаємо судового розпорядника. Посилена охорона - менти з собаками. Напроти суду пікет під державними прапорами. Стежте за оновленнями цього поста.

На Покрову-2006

Суд (Олена Білозірська)


Звинувачувальний висновок






10:15. Я всередині, і не питайте, як мені це вдалося. Суд почався. Відводів адвокатів нема. Прокурор сказала, що підстав для закриття справи нема.
Виступає з клопотанням адвокат Романа Хмари Василь Сугира, щоб змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд.
Прокурор заперечує, обгрунтовуючи, лише тим, що вже раніше обрали йому запобіжний захід тримання під вартою.

Виступає з таким самим клопотанням адвокат Андрющенка Аделєв. Мотивація адвоката - всі особи, причетні до справи, вже встановлені, плюс купа позитивних характеристик Андрющенка, поруки трудового колективу. Сидір Кізін підтримує клопотання, наголошуючи, що прокуратура не надала жодних доказів, що Андрющенко може ухилятися від суду та слідства чи тиснути на свідків. Розказує про наукові досягнення Андрющенка, і про те, що у нього зараз захист диплому. І про те, що Едуард не був на місці злочину.

Прокурор заперечує, мотивуючи тим, що від взяття Андрющенка під варту нічого не змінилося.

Адвокат Онуфрійчука - те саме. Дає гранично негативну оцінку постаті Джугашвілі і встановленню його погруддя.

Прокурор додає, що стаття змінена на більш сувору, у зв"язку з чим не можна змінювати запобіжний захід на підписку про невиїзд.

10:41. Виступає адвокат Пономаренка - те саме. Згадує поруки нардепа Парубія.

10:45. Прокурор проти зміни запобіжного заходу на підставі того, що поручитель один, а не двоє, злочин тяжкий і підсудний є мешканцем іншого міста.

10:47. Адвокат Зануди обурюється політичною заангажованістю суду і вимагає відправлення справи на дорозслідування, оскільки інкримінується хлопцям і пошкодження, і знищення майна, а пам"ятник був лише пошкоджений.

10:50. Адвокат Зануди: Встановлення Сталіна - юридичною мовою самоуправство. Каже про те, що комуністи у довідці підтасували суми, до того ж, виставили рахунок за знищений, а не пошкоджений пам"ятник.

Вказує на відсутність податкової накладної у документах КПУ.
Не проведено належних експертиз по пропилу шиї і роботах по відновленню.
Не встановлено, що таке Сталін: пам"ятник, чи монумент, чи погруддя.

11:00. Один з адвокатів питає, у чому ж звинувачують хлопців - у пошкодженні чи знищенні. Ні суддя, ні прокурор на це не відповідають.

З клопотанням про зміну запобіжного заходу виступає підсудний Абрамів.

Підсудний Абрамів зачитує своє звернення, що не визнає себе порушником, бо порушенням громадського порядку, з мотивів особливої неповаги до суспільства було встановлення Сталіна.

"Запобіжний захід тримання під вартою був мені встановлений за хуліганство, а не за статтю "Пошкодження чужого майна". Це межує з цивільно-правовим кодексом, тому запобіжний захід має бути менш суворим". - цитується звернення Абраміва.
"До того ж, я добровільно звернувся до чергового СБУ і повідомив про свою причетність до пошкодження Сталіна. Відмовився від захисника лише з тих міркувань, що не мав захисника".

Абрамів каже про багаточисельні порушення процедури слідства щодо нього.

Абрамів каже, що визнає себе винним у пошкодженні Сталіна з ідеологічних міркувань, ухилятися від слідства не збирається, і просить змінити йому запобіжний захід.



Прокурор каже, що в матеріалах кримінальної справи є достатньо даних, щоб відхилити це клопотання. До того ж, від арешту Абраміва нічого не змінилося, крім того, що статтю змінили на більш важку.

11:14. Жінка - адвокат Пилипа Тарана розповідає про його тяжкий стан здоров"я - поранення в ділянці копчика, було первинне хірургічне втручання
Цитує медичну довідку про проведене лікування - 40 уколів двічі на день, і т.д.
Зараз у нього різко падає зір, каже, що нічого не бачить. Його не лікують. Хлопцю 20 років!

Адвокат просить змінити йому запобіжний захід у зв"язку зі станом здоров"я.

Прокурор заперечує - каже, що відсутні документи, що кажуть про неможливість утримання Тарана в умовах СІЗО, отже, таке клопотання є передчасним.

Прокурор: "Вважаю утримання Пилипа Тарана під вартою необхідним".

Адвокат каже, що неодноразово зверталася за потрібними документами, але її прохання ігнорували.

11:27. Адвокат Лабайчука теж попросив про зміну запобіжного заходу.

Прокурор заперечує і каже, що клопотання адвокатів необгрунтовані, бо термін запобіжного заходу утримання під вартою спливає у день судового засідання.

Адвокат Прудовський виступив с клопотанням про порушення кримінальної справи проти комуністів за незаконне встановлення Сталіна.

11:40 Суд пішов в нарадчу кімнату.

Перерва до другої години.



Одному з підсудних, Пилипу Тарану (тому, що потребує негайного медичного втручання), в залі суду стало погано.

Щодо пікетувальників на вулиці. Це переважно місцеві свободівці. Суд в останній момент заборонив їм пікет, ще й "підстрахувались" брехливим дзвінком про замінування. Тому була посилена міліція собаками. Але хлопці швидко оформили іншу заявку про пікетування біля іншої будівлі, що напроти суду, і стоять там з державними та партійними прапорами і гаслами на захист патріотів.
================
Взято тут = http://bilozerska.livejournal.com/421980.html
================

Алексей Бабурин об обезглавленном Сталине: все на месте [фото]

29 декабря 10, 09:35


Сейчас памятник Иосифу Сталину, который находится возле одного из обкомов КПУ, в целости и сохранности. Правда покрывало, которым был закрыт бюст вчера вечером, еще осталось, а рядом с ним стоит стремянка. Охраны, которая вчера вечером находилась около объекта, рядом тоже не оказалось.

Как сообщил «В городе» первый секретарь обкома КПУ Алексей Бабурин сообщил, что никакого «обезглавливания» вчера не было.

- Приедете, глянете – голова на месте, Сталин на месте, есть, был и будет. Мы проводили небольшую реставрацию памятника. Там что-то с буквами было, - отметил Алексей Бабурин.

http://zp.vgorode.ua/news/37037/

Мэр Запорожья: памятник Сталину был установлен незаконно

Украина
Памятник Сталину на территории Запорожского обкома Компартии был установлен незаконно, поскольку изначально не был внесен в архитектурный проект. В случае появления у дома КПУ нового памятника Сталину его снесут.
http://ukranews.com/ru/news/ukraine/2011/02/15/37416
=====================

А тепер скажіть мені, любі блогери й блогериці скільки років ув"язнення хочуть присудити патріотам України кремлівські сраколизи?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.