Корр продали?

01 квітня 2011, 13:03
Власник сторінки
феминистка
0
1204

Джерела: Американський власник продає провідну українську медіа групу

Громадянин США домовився про продаж свого контрольного пакету акцій в провідній український медіа групі, яка видає журнал «Корреспондент», а сайт korrespondent.net, повідомили поінформовані джерела.

Ці джерела побажали залишитись анонімними, оскільки їх не було уповноважено давати коментарі на цю тему.

Залишається незрозумілим, хто є новим власником впливової медіа групи, однак одне з джерел стверджує, що стосунок до нових власників має бізнесмен, що входить в число найбагатших українців.

Хто би не був новим власником, надзвичайно важливо, аби його ім‘я було оприлюднено для збереження репутації видання як незалежного джерела інформації.

Наразі зв‘язатись з Джедом Санденом, який протягом останніх років неодноразово розглядав пропозиції про продаж своєї компанії, для отримання підтвердження або спростування продажу компанії неможливо. Новий виконавчий директор KP Media Віталій Гордуз, призначений минулого тижня, порадив звернутись за коментарями до Сандена.

Але кілька близьких до компанії джерел підтвердили, що існує домовленість про продаж компанії. Однак, жодне з цих джерел не знає, хто стане її новим власником.

Санден вперше приїхав до України вивчати російську мову на початку 90-х і незабаром, в 1995 році, заснував Kyiv Post, що стала першою англомовною газетою в країні. На цій платформі Санден зміг побудувати медіа компанію, до якої увійшли деякі з найбліьш популярних новинних видань країни.

Санден активно почав інвестувати в інтернет та друковані видання на початку 2000-х.  В 2000 році він запустив портал bigmir.net та сайт korrespondent.net, а пізніше - друкований тижневик «Корреспондент» та серію безкоштовних видань, зокрема «15 минут».

Але Санден, так само як і інші медіа власники, зазнали відчутного удару від фінансової кризи, що підірвала рекламний ринок. Як наслідок, в 2009 році Санден продав Kyiv Post ISTIL Group, холдинговій компанії британця пакистанського походження Мохаммада Захура. За нового власника Kyiv Post отримав новий поштовх у своєму розвитку. Зокрема, в липні 2010 було запущено сайт kyivpost.ua з новинами російською та українською мовами.

Санден також продав та закрив ряд інших своїх видань, зокрема «15 минут», Pink, Афішу та Новинар.

Якщо факт продажу Санденом KP Media підтвердиться, це означатиме його вихід з українського медіа бізнесу.

Міноритарний пакет акцій KP Media належить портфельним інвесторам.

http://www.kyivpost.ua/business/article/dzherela-amerikanskij-vlasnik-prodaye-providnu-ukrayinsku-media-grupu.html


P.S. Как думаете, первоапрельская утка?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.