Україна - не космос?

18 квітня 2011, 10:47
Власник сторінки
Студент
0
627

Не дарма цей рік в Росії, оголошений роком космонавтики.

«Масштабное празднование юбилея первого полёта в космос – это возможность вновь выразить наше глубокое уважение ветеранам отрасли, людям, чья самоотверженная работа, настоящий научный, инженерный, трудовой подвиг обеспечили России статус великой космической державы. Это именно они заложили те традиции, которые и сегодня позволяют нам быть в числе лидеров мировой космонавтики».

В.В.Путин
На заседании оргкомитета по подготовке и проведению празднования 50-летия полёта в космос Ю.А.Гагарина

Ось Вам ще раз по вашій меншовартості. Росія велика космічна держава, а Україна тут взагалі ні до чого. «... Справжній науковий, інженерний, трудовий подвиг забезпечили Росії ..», а не всім республікам колишнього СРСР. І, як пан Табачник збирається вчити наших дітей за спільними підручниками Історії?

Так як написано в Вікіпедії:
С. П. Корольов- Народився 12 січня 1907 року в Житомирі В сім'ї викладача гімназії білоруса Павла Яковича Корольова й доньки українського купця Марії Міколаївні.

Або так Як написано у « Википедии»:

С. П. Королёв - родился 12 января 1907 в городе Житомире (Российская Империя)?


На самом деле , тут вопрос не в « Википедии » , и даже не в г-не (какое удачное сокращение) Табачнике, а в доле в самом дорогом за всю историю человечества бренде.


«Адже, крім підтвердження військового паритету СРСР-США, Перший політ людини в космос - ще і найдорожчий, але і самий успішний рекламний бренд і рекламний ролик, який крутять через 50 років, і будуть крутити, поки існує ТБ і електронні ЗМІ» -
як, відзначає сайт sarafan.biz. «І, багато в чому завдяки космосу, СРСР змогло конкурувати зі Сполученими Штатами на міжнародній арені, при наявності більш слабкої економічної і військової бази».

Не дарма цей рік в Росії, оголошений роком космонавтики. Експлуатація такого дорого бренду, як космос це не тільки політичний, це сильний і PR і маркетинговий хід. Чотири роки тому виповнилось 100 років з дня народження уродженця Житомирської землі Сергія Павловича Корольова. Геніального конструктора, який зумів випередити і обігнати в космосі американців. Україна не дивлячись на присутність, у владі «помаранчевих» практично ніяк не використала цей привід, для повернення собі хоч частки від «космічного пирога» колишнього СРСР, як бренду.

Можна звичайно, намагатися розкрутити незрозумілих Ганюню і Спритко, але просто так відмовитися від космосу, Корольова, Поповича і «Південмашу», у які СРСР вклав також і українські карбованці - Це зовсім НЕ зрозуміло. Перефразовуючи мудрість Шевченка, краще сказати «І свого не забувайте, І Своє НЕ віддавайте».

Святкування цієї на справді історичної події, повинно було відбуватись на державному рівні і в масштабах, порівнянних з відкриттям ЄВРО 2012. Ось, так використовують, найдорожчі бренди в історії. І тоді б нас більше почали поважати і в сусідній Росії і за океаном.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.